Вълнуваща приказка за доброто и злото, любовта и раздялата, вдъхновена

...
Вълнуваща приказка за доброто и злото, любовта и раздялата, вдъхновена
Коментари Харесай

Черни и бели кукери воюват на Горната и Долната земя в спектакъла "Мистичен ритъм" на ансамбъл “Чинари”


Вълнуваща приказка за положителното и злото, любовта и раздялата, въодушевена от националните предания и песни ще опишат артистите от отбор „ Чинари ” на 28 ноември в Зала 1 на НДК.

С премиерата на най-новия театър “Мистичен темп ” ще бъде сложено началото на подготовката за отбелязване на 25-тата годишнина от основаването на ансамбъла.

Приказната история за безконечната битка сред положителното и злото ще бъде разказана от “Старият Чинар ” – главен персонаж в спектакъла. Неговите корени се простират дълбоко, а короната му стига до небето - по тази причина той знае какво се случва и на Горната и на Долната земя. Това споделя Асен Павлов – създател и началник на отбор “Чинари ”. Другите два съществени герои са Черният и Белият кукер, които с танц и мистично наличие сплотяват обособените музикално-танцовите картини.

За първи път на сцена в театър публиката ще види и достоверни бабугери, които съставляват освен маска, а цялостен доста въздействащ костюм. Дръмс шоу и забавната визия на целия театър - костюми, образни и пиро резултати ще допринесат за неповторимата атмосфера в “Мистичен темп ”.

В премиерния театър на 28 ноември ще вземат присъединяване артистите от отбор „ Чинари “, група “ETNOTIX ”, трио “Булгарина ” и квартет “Българи ”. Авторската музика и аранжиментите са дело на композитора Костадин Генчев, а саунд дизайна е на Алекс Нушев. Хореографията и режисурата са в ръцете на Асен Павлов и Калоян Павлов. На сцената ще забележим 24 танцьори от ансамбъла и 12 музиканти - ученици на фамозната българска фолклорна школа.

„ В спектакълът залагаме на динамичността, съответстваща на актуалния метод на живот, а съчетанието от музика, ария и танц е извънредно въздействащо и добре премерено ”, прибавя Асен Павлов.
 Асен Павлов – създател и началник на отбор “Чинари ” Асен Павлов – създател и началник на отбор “Чинари ” / БГНЕС
Билетите за “Мистичен темп ” на 28 ноември в Зала 1 на НДК се продават с цялостна мощ в системата на Ticketportal.bg, в Билетен център в НДК, Билетна каса на “Арена Армеец ” и партньорската мрежа. Цената им са от 20 до 35 лева

[i]Продуцентът и началник на отбор „ Чинари “ - Асен Павлов е притежател на ИКАР 2015 година за спектакъла “Траките ”. През 2016 година ансамбълът e почетен с "Кристална лира" от Съюза на българските музикални и танцови дейци за спектакъла "Ние, българите". През 2017 година Министерство на Културата награди ансамбъла с грамота и почетен знак „ Златен век “ – щемпел на Цар Симеон Велики - за принос в развиването на българската просвета и във връзка 24 май – Ден на българската култура и просвета и славянската книжовност. Чрез изразните средства на фолклорния танц, истинската музика и визия, отбор “Чинари ” за следващ път ще покаже за какво продължава да е емблема и страж на българските обичаи към този момент 25 години. [/i] /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР