Вълнуваща приказка за доброто и злото, любовта и раздялата, вдъхновена

...
Вълнуваща приказка за доброто и злото, любовта и раздялата, вдъхновена
Коментари Харесай

Черни и бели кукери воюват на Горната и Долната земя в спектакъла Мистичен ритъм на ансамбъл “Чинари” Премиерата му е на 28 ноември в зала 1 на НДК

Вълнуваща приказка за положителното и злото, любовта и раздялата, въодушевена от националните предания и песни ще “разкажат” артистите от отбор ”Чинари” на 28 ноември в зала 1 на НДК. С премиерата на най-новият театър “МИСТИЧЕН РИТЪМ” ще бъде сложено началото на подготовката за отбелязване на 25-тата годишнина от основаването на ансамбъла.
Приказната история за безконечната битка сред положителното и злото ще бъде разказана от “Старият Чинар” – главен пресонаж в спектакъла. Неговите корени се простират дълбоко, а короната му стига до небето - по тази причина той знае какво се случва и на Горната и на Долната земя. Това споделя Асен Павлов – създател и началник на отбор “Чинари”. Другите два съществени герои са Черният и Белият кукер, които с танц и мистично наличие сплотяват обособените музикално-танцовите картини. За първи път на сцена в театър публиката ще види и достоверни бабугери, които съставляват освен маска, а цялостен доста въздействащ костюм. Дръмс шоу и забавната визия на целия театър - костюми, образни и пиро резултати ще допринесат за неповторимата атмосфера в “МИСТИЧЕН РИТЪМ”.
В премиерният театър на 28 ноември ще вземат присъединяване артистите от отбор „ Чинари “, група “ETNOTIX”, трио “Булгарина” и квартет “Българи”. Авторската музика и аранжиментите са дело на композиторът Костадин Генчев, а саунд дизайна е на Алекс Нушев. Хореографията и режисурата са в ръцете на Асен Павлов и Калоян Павлов. На сцената ще забележим 24 танцьори от ансамбъла и 12 музиканти - ученици на фамозната българска фолклорна школа.
“В спектакълът залагаме на динамичността, съответстваща на актуалния метод на живот, а съчетанието от музика, ария и танц е извънредно въздействащо и добре премерено” - прибавя Асен Павлов.

Билетите за “МИСТИЧЕН РИТЪМ” на 28 ноември в зала 1 на НДК се продават с цялостна мощ в системата на Ticketportal.bg, в Билетен център в НДК, Билетна каса на “Арена Армеец”, бензиностанции ОМВ, магазини Orange. Цената им е от 20 до 35 лева (според мястото в залата).
Продуцентът и началник на отбор „ Чинари “ - Асен Павлов е притежател на ИКАР 2015г. за спектакъла “Траките”. През 2016 година aнсамбълът e почетен с " Кристална лира " от Съюза на българските музикални и танцови дейци за спектакълa " Ние, българите ". През 2017 г Министерство на Културата награди ансамбълът с грамота и почетен знак „ Златен век “ – щемпел на Цар Симеон Велики - за принос в развиването на българската просвета и във връзка 24 май – Ден на българската култура и просвета и славянската книжовност. Чрез изразните средства на фолклорният танц, истинската музика и визия, отбор “Чинари” за следващ път ще покаже за какво продължава да е емблема и страж на българските обичаи към този момент 25 години.
Можете да последвате “Чинари” във фейсбук - ТУК.
Билети за “МИСТИЧЕН РИТЪМ” можете да намерите – ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР