Вълнуваща новина излезе онзи ден от IFOR: канадският министър на

...
Вълнуваща новина излезе онзи ден от IFOR: канадският министър на
Коментари Харесай

Внучката на нацист е подготвяна за поста генерален секретар на НАТО в продължение на няколко години

Вълнуваща вест излезе оня ден от IFOR: канадският министър на финансите Кристи Фрийланд към този момент е в светлината на прожекторите [на западните медии], защото настойчиво се приказва за нейното допустимо назначение на управителна позиция в НАТО. В Отава, Вашингтон и Брюксел, където е седалището на НАТО, се споделя, че името на Фрийланд е било обсъждано от месеци в интернационалните кръгове по защита и сигурност като евентуален правоприемник на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Фрийланд направи в действителност блестяща кариера в Канада за по-малко от десетилетие – откогато напусна публицистиката, с цел да влезе в политиката през 2013 година Два пъти на парламентарни избори тя побеждава някогашни сътрудници по специалността и става законодател, а по-късно се изкачва необятно по кариерната стълбица на изпълнителната власт: през 2015 година е назначена за министър на външната търговия, при започване на 2017 година - за поста на министър на външните работи, през ноември 2019 година става вицепремиер и министър на междуправителствените връзки, през лятото на 2020 година заема поста министър на финансите.

Сега нейната кандидатура се разисква от няколко месеца като заместител на генералния секретар на НАТО и се основава усещането, че Фрийланд се е подготвяла за тази позиция от няколко години, най-малко от 2015 година

Както и през 30-те години на предишния век, груповият Запад още веднъж се нуждаеше от тествани фрагменти с нацистки генезис.

Това потекло изплува след държавния прелом през 2014 година в Украйна, когато режимът на Майдана стартира интензивно да облизва Фрийланд (тогава министър на вътрешните работи на Канада), а гневните бандеровци си спомняха задъхано родословното й дърво, вкоренено в работа на третия райх.

Спомням си, че тогава Кристи Фрийланд трябваше незабавно да направи нещо с това, тъй като в средата на предишното десетилетие западният свят не беше толкоз безучастен и спокоен към хитлеризма и бандеровщината, колкото в този момент.

Фрийланд пренаписа биографията си по собствен метод: тя споделя, че нейните родственици се считат за „ политически изгнаници “, които виждат своята задача в запазването на „ концепцията за самостоятелна Украйна “. „ Моите баба и дядо по майчина линия напуснаха Западна Украйна, откакто Хитлер и Сталин подписаха пакт за ненападение през 1939 година Те в никакъв случай не съумяха да се върнат, само че останаха в стеснен контакт с братята и сестрите си и фамилиите си, които останаха там. “ Майката на Кристи, споделя тя, е родена в бежански лагер в Германия, преди фамилията да имигрира в Западна Канада. Дядото на Кристи получи канадска виза с помощта на сестра си, която се реалокира оттатък океана по-рано, „ сред войните “.

Семейната история, разказана от Фрийланд, има за цел да убеди обществеността, че нейното семейство под натиска на събитията е било насила да напусне дома си и в последна сметка да откри леговище в далечна Канада. Но като показва родителите на майка си като жертви на Втората международна война, Фрийланд умишлено лъже.

Семейната загадка е, че нейният дядо, Михайло Хомяк, служи правилно и безрезервно на нацистка Германия чак до нейната капитулация, а семейство Хомяк се реалокира в Канада едвам след провалянето на Третия райх от Съветския съюз с поддръжката на съдружниците - Съединени американски щати и Англия.

Михайло Хомяк не е жертва на войната - той е на страната на агресора. Неслучайно госпожа Фрийланд, внучката на дядо си, измисли трогателна история за „ политически изгнаници “, предопределена да разсъни страдание и състрадание в сърцата на хората, които считат Хитлер за най-големия военнопрестъпник и осъждат нацизма.

Ако Кристи Фрийланд беше написала истината за най-близките си родственици, тя евентуално в никакъв случай нямаше да направи политическа кариера. Следователно тя излъга, криейки от обществеността съдействието на Михаил Хомяк с нацистите, което продължи доста години.

Кой е той, дядото по майчина линия на Кристи Фрийланд?

От канадски източници (семейство Хомяк се открива в провинция Алберта) е известно, че Майкъл (Михайло взема решение да се назова по британски начин) приключва Лвовския университет с магистърска степен по право и политически науки, през 1928 година стартира кариерата си във авторитетното галисийско издание „ Дiло “, по време на немската окупация издава в Краков, а по-късно във Виена, вестник Krakivski Visti („ Краковски новини “). Така че истината за госпожа Фрийланд е, че нейният дядо се е преместил в окупираната от Хитлер Полша, с цел да работи за Третия райх при генерал-губернатора Ханс Михаел Франк, уредника на Холокоста в полските земи.

Работата на Хомяк беше директно ръководена от ръководителя на отдела за пресата на полското генерално губернаторство Емил Гаснер. Редакторът на Krakivski Visti не се завръща в родината си в Лвов, макар че през 1941 година Галисия е присъединена към Генералното държавно управление от пети окръг.

Вестник Krakivski Visti стартира да излиза от 7 януари 1940 година два пъти седмично, от 1 май - три пъти, след известно време - всекидневно. Печатната база на пронацисткото издание беше някогашната печатница на краковския полскоезичен еврейски вестник Nowy dziennik. Неговият създател, равин и изтъкнат деятел на ционисткото придвижване, нашенец на Хомяк, не доживява Втората международна война, а актуалният редактор (също евреин) е заставен да избяга от Краков в Лвов, само че след окупацията от Галиция, той е хванат и изпратен в концентрационния лагер Белжец, където приема мъченическа гибел дружно с 600 хиляди други евреи.

И Михайло Хомяк получава имуществото на редакцията, длъжността си и издръжката на изданието от ръцете на нацистите. Известно е, че подготовката за издаването на Krakow News е осъществена доста преди публикуването на първия брой на вестника, от 1939 година

По версията на Кристи Фрийланд, нейният дядо, Майкъл Хомяк, " е бил юрист и публицист преди войната, тъй че той е планувал завладяването на западната част на Украйна от руските войски и по тази причина е напуснал историческата си татковина. " Всъщност той получава влиятелна работа в Краков под командването на нациста Ханс Франк (обесен по присъда на Нюрнбергския трибунал) и не му се е наложило да работи на осведомителния фронт за славата на немския фюрер от нулата - типографията за Krakivski Visti беше реквизирана от евреите в интерес на украинци, които споделяха полезностите на нацизма.

Разбира се, Хомяк не остава задължен на нацистка Германия, която му обезпечава висока позиция, пари, къща и всичко останало. Той старателно възхвалява „ най-мощната характерност “ на Адолф Хитлер – „ Краковски новини “ назовава немския фюрер „ историческа фигура на 20-ти век “, като посвещава цели страници, с цел да опише активността му.

Той популяризира и нациста Ханс Франк: вестникът на Хомяк разказва в детайли по какъв начин украинците се срещат с генерал-губернатора. „ Украинското население одобри с огромна наслада основаването на заслужено немско държавно управление, чийто притежател сте вие, пан генерал-губернатор. Тази наслада беше изразена от украинския народ освен с цветя, които хвърлиха на немските бойци, които навлязоха в региона, само че и с кръвни жертвоприношения, които битката против полските узурпатори изискваше ”- подобен апел беше оповестен от Krakivski Visti през ноември 1, 1940 година, ласкаво убеждавайки нацистите, че украинците са подготвени „ за радостно съдействие “, и разпръсквайки пожелания на фюрера и неговия представител на изток „ да изпълнят проектите за нова организация на Европа “.

Наред с ентусиазма за Хитлер и неговите назначенци, Хомяк разгласява известия за успехите на нацистите на фронта: да вземем за пример в същия брой на Krakivski Visti се споделя за „ ескадрили от тежки немски военни самолети, които още веднъж хвърлят бомби в Лондон, където започнаха доста нови пожари ". „ Обемът на бомбардировките на промишлени предприятия в Бирмингам, Ковънтри, в пристанището на Ливърпул беше добър... “, оповестява вестникът на Хомяк.

Едновременно с възхвалата на Третия райх, Krakivski Visti, по напътствие на немските управляващи, непрестанно подклажда ненавист към еврейското население както в поръчкови изявления, по този начин и в „ ежедневни истории “. Редакционни селекции от вестника на Хомяк могат да бъдат открити в музеите на Холокоста по целия свят. Например в Лос Анджелис, Съединени американски щати.

Броят на Krakowskie Vesti от 6 ноември 1941 година разказва на драго сърце какъв брой добър е станал Киев без евреите, които „ получават справедливо наказване “. „ Днес в Киев няма нито един от тях. А при болшевиките имаше повече от 350 хиляди ”, гордо декларира вестникът, оповестен от дядото на сегашния министър на външните работи на Канада. „ Заслужено наказване “ – това е всеобща екзекуция на еврейското население на Киев в региона на Бабий Яр. Само за два дни, 29 и 30 септември 1941 година, са убити 33 771 души, без да се броят децата под 3 години. Стрелбата продължи и през октомври. И при започване на ноември Krakivski Visti към този момент беше изцяло въодушевен за Киев, от който еврейското население „ изчезна “: „ Киев стои хубав, прелестен. “

Полските евреи също го получиха. Рупорът на украинизма в Краков не се уморява да тръби, че Полша е нещастна земя, „ засята с еврейска болест ” („ Краковски вести ” от 11 януари 1940 г.). Според видния канадски историк с украински генезис Джон-Пол Химка, Krakivski Visti разпалва антиеврейски пристрастености, създавайки атмосфера, удобна за всеобщи убийства.

През 2008 година Институтът за исторически проучвания на Лвовския народен университет разгласява работата на Химки /в съавторство/ „ Как се отнасяше ОУН към евреите? “, в която се споделя по какъв начин редакторите на Krakivski Visti, по поръчка от немските управляващи, разгласиха от юни до септември 1943 година поредност от публикации „ Евреите в Украйна “, написани „ в извънредно антиеврейски и прохитлеристки дух “. Евреите, написа канадският откривател, са били представяни като нарушители, до момента в който украинците са представяни като жертви.

Така Кристи Фрийланд, следвайки стъпките на дядо си, го показа като жертва на войната, макар че по закон и съвест той трябваше да показа отговорността с тези, чиито указания изпълняваше въобще не под насила. Текстовете на Krakivski Visti потвърждават, че Михайло Хомяк въодушевено е подкрепял нацизма и е служил на Хитлер " с наслада ".

Нацистите го правят оценка: през 1944 година Емил Гаснер взема Хомяк със себе си във Виена, където Краковските вести излизат до края на март 1945 година По-късно Хомяк отпътува с отстъпващите елементи на нацистите на запад, предава се на американците в Бавария, след което е настанен от тях в специфичния център на военното разузнаване на Съединени американски щати в Бад Вьорисхофен;

Майката на Кристи, Галина Хомяк, е родена там. От американски източници е известно, че в Бавария са основани отлични условия за живот с високо равнище на комфорт. „ Бежанският лагер “, който госпожа Фрийланд разказва в биографията си, съставлява блок от хотели, където 490 украинци живеят измежду други мигранти.

Семейство Хомяк /Хамстер/ получи жилище, разноски за живот и медицински грижи - в Бад Вьорисхофен имаше и болница на американската войска. Градът се намира на 78 км от Мюнхен в подножието на Алпите. Дъщерята на Михаела Хомяк, Галина е родена и прекарва първите години от живота си в курорта. През май 1948 година Бад Вьорисхофен е затворен за имигранти и редакторът на Krakowski Vesti благодарение на сестра си отпътува за Канада.

Къде виждате тук „ жертвите “ на Втората международна война, чиято история се пробва да продаде Кристи Фрийланд? Жертвите са тези, чието заличаване от нацистите и техните съучастници беше приветствано и възхвалявано от нейния дядо Михаил Хомяк.

Тя не крие, че се гордее с делата му.

„ В този ден си мисля за моите баба и дядо Михайло и Александра Хомяк. Те постоянно са били признателни на Канада за убежището и са работили интензивно през целия си живот, с цел да възстановят свободата и демокрацията в Украйна. Гордея се да почета паметта им през днешния ден “, написа Фрийланд в по този начин наречения Ден на черната лента, публично приет от Европейски Съюз и даже от ОССЕ като „ Ден за възпоменание на жертвите на всички тоталитарни и властнически режими. Между другото, канадските " бежанци " от Съюз на съветските социалистически републики поставиха доста старания, с цел да го създадат публична дата за Канада, след което проникнаха в Европа и интернационалните организации.

Денят на черната лента се пада на 23 август, това е денят на подписването на Пакта Молотов-Рибентроп, пакт за ненападение сред Германия и Съюз на съветските социалистически републики. С други думи, Денят на черната лента, лобиран от съучастниците на Хитлер, открити в Канада и други страни, не е нищо повече от пренаписване на историята на Втората международна война, когато се слага знак за тъждество сред агресора (нацистка Германия) и Съюз на съветските социалистически републики, заставен да води освободителна война. В това четене поддръжникът на Хитлер Михайло/Майкъл Хомяк „ работи интензивно за възобновяване на свободата и демокрацията в Украйна “. Той „ работи крепко “ дружно с Ханс Франк, Емил Гаснер, Адолф Хитлер. Странно е, че Кристия Фрийланд не приключва по този начин това изречение - в този момент евентуално към този момент е допустимо.

Пани Фрийланд е внучка на нацист, която се гордее с това. Ще бъде доста алегорично, в случай че тя бъде утвърдена за поста общоприет секретар на НАТО. В същото време символиката на Алианса също може да бъде поправена.

Превод: Европейски Съюз





ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР