Вълнуващ свят, някак приказен и нереален, театрално-пищен, разточително-показен, понякога ликуващ,

...
Вълнуващ свят, някак приказен и нереален, театрално-пищен, разточително-показен, понякога ликуващ,
Коментари Харесай

Огледало, кабаре и други истории

Вълнуващ свят, някак баснословен и недействителен, театрално-пищен, разточително-показен, от време на време тържествуващ, постоянно носталгичен... Сега в София няма нито едно. А в Берлин, Париж, Ню Йорк в миналото е било цялостно с кабарета! Най-различни: поетични, танцувални, екзотични, фриволни, изискани… Кабарето е безусловно особено. И там витае дух на независимост. Място за смела ирония, подигравка и провокация.

Като погледнете листата на композиторите, които са писали песни за кабаре, ще се смаете. Все създатели в челната кохорта на международната музика. И то по текстове на популярни поети - и за времето си, и за всички времена, което го прeвръща в класика.

Песни за парадоксите на живота. За сякаш познатите неща, само че погледнати през чудновата призма. Точно от такива дръзки песни е програмата на нашето кабаре, от композитори като Курт Вайл, Ерик Сати, Уилям Болкъм, Стивън Зондхайм, Самуел Барбър и други по текстове от огромни мозъци и разкази за човешки ориси.

Ще се държим свободно, ще се забавляваме, ще си вземем напитка,, ще споделим усмивка.

В залата на Централен Военен клуб, в една юнска софийска вечер, в обстановка на музикална заблуда, където публиката не е единствено фен. Тя е част от кабарето, споделяща иронията със самaтa себе си, наслаждаваща се на изобилието от изразни средства.

Правим го дружно. Ина Кънчева - оперна певица, Людмил Ангелов - пианист и Ицко Финци - артист с цигулка.

Изобразителните видения са на художниците Тита Койчева и Виктор Мухтаров.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР