Вълнения и много емоции ще предизвика сюблимната битка между Челси

...
Вълнения и много емоции ще предизвика сюблимната битка между Челси
Коментари Харесай

Финалът на ФА Къп - пряко по DIEMA XTRA

Вълнения и доста страсти ще провокира сюблимната борба сред Челси и Манчестър Юнайтед за Купата на Футболната Асоциация. Мачът със златен залог е на 19 май, събота, от 19,15 часа и ще бъде излъчен директно в ефира на DIEMA SPORT 2, както и онлайн в платформата PLAY DIEMA XTRA.

Юнайтед, който остана на второто място в крайното класиране на Висшата лига, надделя Тотнъм с 2:1 и по този начин си обезпечи място в битката за трофея. Това бе забележителното 20-о класиране на „ алените дяволи “ за край, като до момента тимът е печелил шампионата 12 пъти – запоследно през 2016 година. Ако надделее в борбата с Челси, Юнайтед ще се изравни с рекордьора по титли Арсенал. Жозе Моуриньо пък може да се трансформира в третия управител, печелил ФА Къп с два разнообразни отбора. До този миг това са правили само Хърбърт Чапман с тимовете на Хъдърсфийлд и Арсенал, както и Били Уокър с Шефилд Уензди и Нотингам Форест. Португалецът е достигал до оценката единствено един път – с сегашния съперник Челси през 2007 година

Отборът на Челси се класира за втора поредна година на финала в най-стария шампионат в света, откакто се наложи с 2:0 над Саутхемптън. За „ сините” от Лондон това е финален късмет да завършат сезона с трофей. Челси ще се опита да се реваншира на последователите си, откакто през предходната година загуби финала в шампионата от Арсенал. Участието в решаващата фаза на ФА Къп ще бъде 13-о за тима, като до този миг Челси има седем трофея от конкуренцията и пет загуби във финалния стадий на надпреварата. Последно отборът от Лондон завоюва Купата през сезон 2011/12 след триумф против Ливърпул.

Кой ще грабне трофея на ФА Къп - не пропускайте да наблюдавате тази събота, 19 май, в 19:15 ч. директно в ефира на DIEMA XTRA и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР