Вълнението се покачва - хладилниците и шкафовете са заредени до

...
Вълнението се покачва - хладилниците и шкафовете са заредени до
Коментари Харесай

Спомените на английските фенове: Моето първо Световно

Вълнението се повишава - хладилниците и шкафовете са заредени до дупка, пъбовете са декорирани със флагове, а половината нация се пробва да си обезпечи ранно освобождение от работа в понеделник... Англия ще играе против Тунис. Първи мач за " трите лъва " на Мондиала в Русия. Повторение на срещата от преди 20 години.

Започва лятото на огромния шампионат. Лятото на Световното състезание!

За да подгрее още повече настроението, BBC Sport попита своите почитатели в обществените мрежи какви са техните първи мемоари свързани с конкуренцията. Време е да върнем лентата обратно.

 Англия няма победа на Световно от цели осем години
Англия няма победа на Световно от цели осем години

" Трите лъва " са в серия от 4 мача без победа

Много от вас си спомнят горещото лято на 1998. Шампионатът се организира във Франция, а мачовете на англичаните бяха гледани даже в класните стаи на учебните заведения:

Адам Пейдж: Събрахме се пред тв приемника в учебно заведение, с цел да гледаме Англия - Тунис. Машината беше решила друго. Учителката ни също нямаше самообладание да следи мача и се ядосваше - черен екран, никаква Англия, никакъв Тунис. Удари го няколко пъти в профил, само че нищо не се промени. Изневиделица стана знамение. Сякаш магическа мощ накара картините да се раздвижат по екрана, а секунди по-късно се радвахме на гола на Алан Шиърър!

 Снимка 238626
Източник:

Том Милън: Главният ни преподавател обезпечи тв приемник в гимназията. Щяхме да гледаме Англия - Тунис. Пол Скоулс вкара необикновен гол, само че не съумя да ме впечатли изключително. Бях съсредоточен единствено и само в завършването на сбирката си от стикери. Албумът ми имаше потребност от 1-2 скъпи лепенки, а за мое злощастие стикерът с лика на Дарън Андертън ми се повтаряше към 15 пъти...

Дейвид Нюъл: Англия против Тунис, Франция 1998. Бях на 10. Гледах мача в залата на началното учебно заведение " Силкоутс ". Бяха ни разрешили да седим по масите... Да седим на маса?! Е, 90-те в действителност бяха занимателни години. Никой няма да разреши това през 2018 - с всичките регулации за сигурност и отбрана на децата. Останаха ни прелестни мемоари от безгрижните лета, които днешните малчугани в никакъв случай няма да схванат.

 Англия започва присъединяване си на Мондиал 2018 с дуел против Тунис
Време е да забележим в деяние и англичаните

" Трите лъва " стартират присъединяване си на Мондиал 2018 с мач против Тунис

Независимо от генерацията - всеки има своя ранен спомен от Световно състезание. Красив и носталгичен миг. Затваряш очи и си там:

Алан: Англия - Унгария (1:2) в Чили през 1962. Трябваше да очаквам до идващия ден, с цел да рабера резултата! Следях ги в Daily Express. Прескочихме груповата фаза и отпаднахме от Бразилия на четвъртфинал. Класически сюжет - това се случва на всеки Мондиал и в наши дни.

 Снимка 239575
Източник:

Джеф Хоулм: През 70-те се радвах на новия ни 17-инчов пъстър тв приемник. По това време нямаше доста такива. Даваха някакъв мач, само че не знаех дали е онлайн или повтарят най-хубавите моменти от някоя среща. Имената на бразилците ми се набиха в главата още оттогава - помня ги идеално. Жерсон, Ривелино, Тостао, Жаирзиньо, Карлос Алберто и " краля на футбола " - Пеле. За финала бяхме в Тенби (Уелс) на отмора. Гледахме го на черно-бял екран, само че това не ни попречи да следим най-великия тим в историята. Този на Бразилия. Когато наближава Световно състезание, то е като Коледа за всяко хлапе!

Неца Джак: Испания `82 - Световното състезание, което включваше обичания ми състезател за всички времена - Сократес. Той беше част от най-силния тим, който не съумя да завоюва Мондиала. Помня по какъв начин татко ми захвърли обувка по тв приемника, когато италианците ги надхитриха и отстраниха. Нямахме телевизия 2 седмици по-късно.

 Франк Лампард е сигурен, че Англия ще подчини Тунис
Франк Лампард е сигурен, че Англия ще подчини Тунис

" Първият мач на Световно състезание постоянно е сложен "

Кам Чапман: 2002 - гледах мачовете на Англия или преди учебно заведение, или в салона. Никога няма да не помни фаула на Роналдиньо. Горкият Дейвид Сиймън. Сърцето ми беше разрушено, само че какъв състезател беше Диньо...

И някои не чак толкоз велики моменти:

Тео Хънт: На първото си Световно гледах Англия против Съединени американски щати (2010). Изпуснах гола на Стивън Джерард, само че за злощастие видях осъществяването на Робърт Грийн.



Лиъм: Гледах първия си Мондиал, когато бях на 7. Баща ми ме заведе в пъба, Англия - Съединени американски щати през 2010. Идално си припомням ужасната неточност на Роб Грийн и реакциите на всички.

За доста малчугани Русия 2018 ще е първото Световно състезание по футбол.

Техните мемоари несъмнено ще са свързани с постовете на Джеси Лингард в Instagram, а не с черно-бели тв приемници. Нека се надяваме, че новата генерация на футболни почитатели също ще има своите велики моменти.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР