Вълната от съпричастност към Украйна продължава. Хиляди излязоха по уличите

...
Вълната от съпричастност към Украйна продължава. Хиляди излязоха по уличите
Коментари Харесай

Вълна от съпричастност! Хиляди излязоха на демонстрации по целия свят в подкрепа на Украйна

Вълната от съпричастност към Украйна продължава. Хиляди излязоха по уличите в целия свят, с цел да призоват за прекъсване на военните дейности.

Около 500 000 души се включиха в демонстрации в Хамбург, излиза наяве от изявления в „ Телеграм”.







Многохиляден протест имаше и във Англия. Лондонският площад " Трафалгар " се трансформира в море от синьо и жълто с националните флагове на Украйна. Събралото се голям брой, огромна част от които украински жители, издигнаха плакати и скандираха лозунги против Владимир Путин от рода на " Спрете Путин, спрете войната! ". На един афиш бе написано " Защитете нашето небе, ние ще се погрижим за останалото ", което е позоваване на настояването на украинците да се разгласи зона неразрешена за полети над страната им.



Украинският дипломат в Лондон Вадим Пристайко, съпроводен от други посланици и английски депутати, взе участие в работа в украинската католическа епархия в квартала " Мейфеър " на английската столица, заяви БиБиСи.

В поддръжка на Украйна и срещу съветската експанзия стачкуваха и в други европейски градове - в Берлин, Париж, Амстердам, Прага, Мадрид, Дъблин.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР