Вълната от птичи грип в Азия и Европа е по-опасна

...
Вълната от птичи грип в Азия и Европа е по-опасна
Коментари Харесай

Новият птичи грип е по-рисков за предаване на хората

Вълната от птичи грип в Азия и Европа е по-опасна за хората поради по-големия брой разновидности, заяви Световната организация по опазване на здравето на животните, представена от Ройтерс.

" Този път ситуацията е по-трудно и по-рисково, тъй като се появяват повече разновидности и това затруднява следенето им - сподели генералният шеф на организацията Моник Елоа. -Рискът е, че може да мутира или да се смеси с вируса на човешкия грип, който може да се предава измежду хората и по този начин ненадейно да придобие ново измерение. "

Петнайсет страни оповестиха за огнища на птичи грип от октомври до края на декември, най-вече от варианта H5N1. В Европа най-засегната е Италия с 285 огнища и съвсем четири милиона убити птици.
свързани новини3747на 04.12.2021
H5N1 е един от дребното варианти птичи грип, които са се прехвърляли на хора. Известно е с него да са се заразили общо към 850 души, половината от които са умряли.

Миналата година няколко души се заразиха в Китай, което провокира терзания измежду някои специалисти. Те споделиха, че наподобява предходните публикувани варианти са се трансформирали и може към този момент да са по-заразни за хората, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР