Вълната от дарители в кризата става все по-голяма. NOVA продължава

...
Вълната от дарители в кризата става все по-голяма. NOVA продължава
Коментари Харесай

В борбата с невидимия враг: Вълната от дарители става все по-голяма

Вълната от донори в рецесията става все по-голяма. NOVA продължава акцията си да афишира имената на благодетелите всеки ден. По сметката на здравното министерство Уникредит Булбанк подарява 100 000 лева „ Шел България “ подарява гориво на стойност 100 000 лева за зареждане на колите за спешна помощ на Спешна помощ в цялата страна. А „ Лукойл България “ оказва помощ с 20 000 литра гориво.

Финансова поддръжка има освен за централните столични лечебни заведения, само че и за тези в цялата страна. Над 300 000 лева е дарил и депутатът Делян Пеевски - 54 000 лева за болничното заведение в Стара Загора, близо 50 000 лева - за тази в Пазарджик и 46 000 лева  - за Благоевград. С парите ще бъдат закупени респиратори, консумативи и защитни дрехи за 15 лечебни заведения цялата страна50 000 лева подарява „ Престиж ” на болничното заведение във Велико Търново – за инсталация, медикаменти и защитни средства. Фирма „ Сиентиа ”- 17 000 лева за многопрофилната болница в Габрово. Българската федерация по джудо подарява 10 000 евро на Националния действен щаб. Депутатите от Вътрешна македонска революционна организация подаряват 20 000 лева за възрастните хора в Банско, както и на тези, останали без работа. А на „ Пирогов ” персонално подаяние от 10 000 лева направи основният прокурор Иван Гешев.

Близо 160 000 лева са събрани от 17 март до момента по дарителската сметка на Българския червен кръст. А през днешния ден седем китайски студенти осигуриха безплатно 5000 ръкавици.

„ Страните са другари отдавна и по тази причина желая да продължим тези взаимоотношения. Всичко ще мине и ние ще създадем, каквото можем “, сподели донорът Ян Юн.

„ Всичко ще бъде употребявано за нашите доброволци. Те са на границата, с цел да оказват помощ на водачите, на улицата, с цел да оказват помощ на възрастните “, съобщи Красимир Гигов, ген. шеф на БЧК.

В коя болница и защо ще бъдат употребявани парите дефинира Министерството на здравеопазването. А от Националния действен щаб регистрират, че в част от случаите средствата се превеждат непосредствено на лечебното заведение. 

Само за ден по сметка на Обшина Асеновград са събрани 210 000 лева Кметът Христо Грудев е дарил заплатата си.

„ Най-големият донор към този момент е ливански жител, който от доста години живее и работи в Асеновград. Той е един от първите, който откликна и оказа помощ със 100 000 лв. “, сподели Грудев.

„ В отделението са планувани 3 кревати за интензивно лекуване. Те са многофункционални, реанимационни. Предвидени са пари за 3 респиратора “, изясни доктор Иван Червенков, шеф на МБАЛ – Асеновград.

От Посолството на Съединените щати в София взаимно с Фондация " Америка за България " оповестиха, че ще подкрепят финансово български жители, неправителствени начинания и дребни и междинни бизнеси, предлагащи услуги в поддръжка на своята общественост. Номинации ще се одобряват до края на този месец.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР