Вълна след вълна проблеми се стоварват върху пострадалите от наводнението

...
Вълна след вълна проблеми се стоварват върху пострадалите от наводнението
Коментари Харесай

Без пари ли?! Ето за какво освен за „безплатните” дърва за огрев трябва да плащат в наводнените села в Карловско!

Вълна след вълна проблеми се стоварват върху потърпевшите от наводнението хора в Карловско. След " безплатните " дърва се оказа, че би трябвало да заплащат и за още нещо, дадено като безплатно - геодезическата активност. Специално за жителите на село Каравелово се появи и проблем с детската градина, защото община Карлово желае да им я затвори, заяви в. " Сега ".

Освен че събори къщи, наводнението безусловно заличи дворове. Дни по-късно външен човек не можеше да разграничи до каква степен се е простирал частният парцел и къде е била улицата. За да се възстановят нещата, са нужни геодезически услуги. В първите дни представители на община Карлово са обещавали, че тази активност ще е безвъзмездна, като за няколко къщи това в действителност се е случило. После - нищо.

В последна сметка след питане на жителката на Каравелово Ани Иванова кметът Емил Кабаиванов дава отговор: " Следва по частен път да наемете правоспособно лице, което да извърши желаната геодезическа услуга ". Оправданието е, че след законови промени през 2001 година общините нямат пълномощия, свързани с трасирани на парцели, снимане на здания и така нататък Общината се ангажира само да даде копие от кадастралния и регулационния проект. Тя очевидно не смята, че е добре сама да заплати на правоспособните лица.

А приблизителните цени, взети от геодезическа компания в района, са: трасиране на точки на парцел в рамките на обитаемо място или урегулиран аграрен парцел - 180 лева до 6 гранични точки, по 15 лева за всяка последваща точка; трасиране на основи, фундаменти, оси на постройка - 320 лева до 4 точки и по 20 лева за всяка от горната страна.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР