Вълна след вълна проблеми се стоварват върху пострадалите от наводнението

...
Вълна след вълна проблеми се стоварват върху пострадалите от наводнението
Коментари Харесай

Пострадалите в Карловско трябва да плащат за още безплатни неща

Вълна след вълна проблеми се стоварват върху потърпевшите от наводнението хора в Карловско. След " безплатните " дърва се оказа, че би трябвало да заплащат и за още нещо, дадено като безплатно - геодезическата активност. Специално за жителите на село Каравелово се появи и проблем с детската градина, защото община Карлово желае да им я затвори, заяви в. " Сега ".

Освен че събори къщи, наводнението безусловно заличи дворове. Дни по-късно външен човек не можеше да разграничи до каква степен се е простирал частният парцел и къде е била улицата. За да се възстановят нещата, са нужни геодезически услуги. В първите дни представители на община Карлово са обещавали, че тази активност ще е безвъзмездна, като за няколко къщи това в действителност се е случило. После - нищо.

В последна сметка след питане на жителката на Каравелово Ани Иванова кметът Емил Кабаиванов дава отговор: " Следва по частен път да наемете правоспособно лице, което да извърши желаната геодезическа услуга ". Оправданието е, че след законови промени през 2001 година общините нямат пълномощия, свързани с трасирани на парцели, снимане на здания и така нататък Общината се ангажира само да даде копие от кадастралния и регулационния проект. Тя очевидно не смята, че е добре сама да заплати на правоспособните лица.

А приблизителните цени, взети от геодезическа компания в района, са: трасиране на точки на парцел в рамките на обитаемо място или урегулиран аграрен парцел - 180 лева до 6 гранични точки, по 15 лева за всяка последваща точка; трасиране на основи, фундаменти, оси на постройка - 320 лева до 4 точки и по 20 лева за всяка от горната страна.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР