Вълна от възмущение и призиви за бойкот, предизвика модния гигант

...
Вълна от възмущение и призиви за бойкот, предизвика модния гигант
Коментари Харесай

Моден гигант си навлече яростта на обществото с расистка реклама

Вълна от отвращение и апели за протест, провокира стилния колос H & M с представянето на

Модният колос H & M се изправи пред вълна от гневни рецензии и бурни реакции, откакто пусна противоречива реклама, която бе призната като "расистка ".

Гневните купувачи даже приканиха обществото да бойкотира шведската фешън верига, откакто на страницата ѝ бе показана детска блуза, рекламирана от чернокожо дете, което обществото видя като расистка засегнатост.



Дрехата, която провокира бурните реакции, се появи на английския и американския уеб страница на марката. Тя е една от три блузи с идентична кройка, само че друг цвят и картинка.

Възмущението на потребителите пристигна, откакто видяха, че зеленият вид на блузата, с надпис: "Най-готината маймуна в джунглата ", е показан от чернокожо дете, а останалите два разновидността са носени от бели деца.



Разгневените консуматори използваха обществените мрежи, с цел да привлекат публичното внимание върху представянето на дрехата, което съставлява расова засегнатост и дискриминация.

Нещата се усложниха, когато от компанията за облекла дадоха отговор на обвиняванията, заявявайки, че желанието им е било да провокират и покажат "положително възприятие ", оповестява The Sunday Times.



Потребителите незабавно реагираха и на това, казвайки, че с това си изявление компанията наподобява допуска, че чернокожите модели не се вписват в позитивния облик, който желаят да реализират.

Опитвайки се да поеме надзор над създалата се обстановка, от H & M разгласиха опрощение в Twitter, което гласеше: "През годините сме работили с доста модели от разнообразни етнически групи, създавайки нашите акции. Примерите за такива модели са: Наоми Кембъл, Алек Уек, Кендъл Дженър, Владимир Маккририй, Имаан Хамам, Лиу Уен, Салма Хайек. "

Шведската фешън верига отстрани фотографията и се извини за несъзнателно провокирания расистки скандал.



"Разбираме, че доста хора са смутени за облика. Ние, които работим в H & M, можем единствено да се съгласим с недоволството им ", обявиха от компанията в изказване пред The Washington Post и прибавиха: "Дълбоко съжаляваме, че фотографията е провокирала такива страсти у хората, и също по този начин съжаляваме за действителния щемпел. Ето за какво, освен премахнахме изображението от нашите канали, само че и облеклото от нашата продуктова оферта в международен мащаб ".

Потребители в Twitter обърнаха внимание и на обстоятелството, че другите две блузи от серията, в това число една, на която написа "Експерт по оцеляване ", са рекламирани от бели деца.

Музикалният критик Абил Макконън Тесфайе написа: "Събудих се тази заран шокиран и обезпокоен от тази фотография. Аз съм надълбоко афектиран и няма да работя повече с H&M ".

Редакторът от New York Times Чарлз Блоу написа в пост: "H&M, за какво загубихте проклетите си мозъци?!?!?! "

НБА звездата Леброн Джеймс разгласява изменена версия на фотографията в Instagram, нанасяйки картина на короната над истинския щемпел и пишейки насърчителните думи: "Достатъчно за теб и за всичко, което виждам, когато виждам тази фотография. Виждам един млад крал! "



Това не е първият път, когато стилната верига е упрекната в расизъм.

Преди две години H & M откри първите си магазини в Южна Африка, в Сандтън и Кейптаун, само че откриването не мина, както беше планувано. Шокиращо, в рекламната акция, която трябваше да означи наличието на марката в района, липсваха чернокожи модели. Това несъмнено провокира бурни реакции и гневни рецензии от страна на потребителите и донесе на шведската компания за облекла много неприятности.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР