Вълна от съпричастност към бургаски водолаз, който е част от

...
Вълна от съпричастност към бургаски водолаз, който е част от
Коментари Харесай

Водолаз, спасил десетки хора, се бори за живота си

Вълна от съпричастност към бургаски водолаз, който е част от профилирания отряд на пожарната. 36-годишният Христо Василев, избавил десетки човешки животи, в този момент се бори за своя поради тежко автоимунно заболяване. Предстои му трансплантация, само че сумата за интервенцията е непостижима за фамилията му.

От шест години Христо Василев всеки ден рискува живота си, с цел да оказва помощ в изключителни обстановки. Страдал от автоимунно заболяване, което след прекаран Коронавирус, се усложнило.

Сега Христо се нуждае от трансплантация на черен дроб в Турция.

" Всеки ден, когато е на работа, той е изложен на риск, само че в този момент нещата са по-различни. Сега той се нуждае от помощ. Операцията споделиха, че е 50 000 евро. Възможно най-бързо би трябвало да ги съберем, нямаме време за губене ", споделя брачната половинка му Мария Василева.

Христо е горделив татко на момиченце, а след месец чака на бял свят да се появи и втората му щерка.

Колегите на Христо от профилирания отряд на пожарната оказват помощ на фамилията му. А през днешния ден демонстрираха оборудването, с която смелият бургазлия избавя човешки животи.

" Спасявал е човешки живот доста пъти и се надяваме да има опция да го прави още доста време напред ", споделя сътрудника му Стоян Стоянов.

" Неговото място е тук, при нас, не в болничното заведение ", безапелационен е началникът на бранш „ Специализирани действия " към РДПБЗН-Бургас, гл. контрольор Недко Стойков.

Към момента благодарение на сътрудниците на Христо и донори са събрани 50 000 лв., само че са нужни още толкоз, с цел да бъде осъществена трансплантацията в Турция и смелият водолаз да се радва и на втората си дъщеричка.

Репортер: Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР