Вълна от съпричастност към 4-годишния Митко. Момченцето от Ямбол се

...
Вълна от съпричастност към 4-годишния Митко. Момченцето от Ямбол се
Коментари Харесай

Шанс за живот: Събраха парите за лечението на 4-годишния Митко

Вълна от съпричастност към 4-годишния Митко. Момченцето от Ямбол се бори с две тежки онкологични болести.

Детето се нуждае от скъпоструващо лекуване в чужбина, а сумата от 250 000 $ е непостижима за фамилията му. След като описа историята му, това трогна стотици и единствено за 2 дни сумата беше събрана.



Митко е с остра  лимфобластна левкемия . Наскоро лекарите му слагат и о ще една тежка диагноза. „ Остра миелоидна левкемия. Започна се веднага химеотерапия. Пак тежък курс. След първия курс на контролния костен мозък се открива, че той е в ремисия. Досега сме прекарали два курса на химеотерапия и ни остава още един ”, изясни майката Катя Карарадева.

Засега Митко се лекува в болница в Пловдив. Терапията би трябвало да продължи в Израел с трансплантация на костен мозък. Средствата за интервенцията обаче са непостижими за фамилията му.

Мен единствено ме крепи вярата, че един ден той ще е обикновено дете. Защото от две години животът му е по лечебните заведения. Той не е играл на детска площадка, не знае какво е да е измежду децата. Мечтата му е да отиде на детска градина, да играе с деца ”, описа с вяра майката.  
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР