Вълна от оставки в общинската Втора градска болница в София,

...
Вълна от оставки в общинската Втора градска болница в София,
Коментари Харесай

След вълна от оставки софийската Втора градска болница няма да става инфекциозна

Вълна от оставки в общинската Втора градска болница в София, която трябваше да стане инфекциозна болница за банкет на заболели от ковид. 85 лекари, сестри и санитари са подали молби за овакантяване до 16:00 часа в понеделник. Последваха срещи на представители на Българския лекарски съюз, както и на кмета Йорданка Фандъкова с работещите в болничното заведение. Резултатът от това за момента е, че проектът за превръщането на болничното заведение в инфекциозна се анулира.

Само едно поделение – пулмологичното, ще бъде преустроено, с цел да приема пациенти с Covid-19, заяви във вторник кметът Фандъкова. То ще има обособен вход и ще проработи като инфекциозно, когато има задоволително личен състав. Краен период за това няма.

Отделението ще разполага с десетина кревати за банкет на хора с ковид или подозрения за подобен. Според първичния проект в цялата болница трябваше да бъдат обезпечени места за 50 пациенти с инфекциозното заболяване. Във Втора градска болница трябваше да се одобряват по-леки случаи и тя да е като запас, в случай че се изчерпят местата в държавните лечебни заведения, избрани за лекуване на случаите на ковид.

Част от работещите в общинската болница обаче оповестиха, че не са готови да работят в инфекциозна болница, че в никакъв случай не са го правили, а техника за хора с дихателна непълнота липсва.

Притеснения
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР