Вълна от оставки в британското правителство последва одобряването на проектоспоразумението

...
Вълна от оставки в британското правителство последва одобряването на проектоспоразумението
Коментари Харесай

Вълна от оставки в британското правителство след одобрената сделка за Брекзит

Вълна от оставки в английското държавно управление последва одобряването на проектоспоразумението за Брекзит през вчерашния ден. 
 Британците и жителите на Европейски Съюз резервират правата си след Брекзит  Британският кабинет утвърди проектоспоразумението с Европейски Съюз за Брекзит
Оставка подаде министърът за Брекзит Доминик Рааб, а след него оставки хвърлиха още министърът на труда и пенсиите Естер Маквей и държавният министър в министерството за Брекзит Сюела Брейвърман. 

Рааб разгласи, че оставката му е в символ на митинг против постигнатата от премиера Тереза Мей договорка за излизане на Англия от Европейския съюз.

" Със страдание оповестявам, че след вчерашното съвещание на държавното управление за договорката по Брекзит, депозирам оставка ", написа Рааб в профила си в Туитър.

Рааб изясни, че не може да одобри оферти план по две аргументи. Първо, поради несъгласието си във връзка особения режим за Северна Ирландия, който съгласно него заплашва териториалната целокупност на Обединеното кралство. И второ, поради режима backstop, който не е стеснен във времето и е авариен вид за урегулиране на въпроса с границата на Северна Ирландия. Според признатия проектодокумент, в случай че до края на 2020 година не се откри метод да се резервира отворена ирландската граница, то Северна Ирландия и след Брекзит ще спазва разпоредбите на единния пазар в Европейски Съюз. 

След оставката Маквей пък разяснява, че постигнатата договорка не дава отговор на резултатите от референдума за Брекзит. 

Постигнатото с Европейски Съюз съглашение беше признато нощес от английското държавно управление след интензивни договаряния в последните дни. В сряда се състоя съвещанието, на което Мей изиска от кабинета да одобри договорката. Заседанието продължи пет часа, само че в последна сметка приключи с приемане на плана за документа. 

Мей получи и редица други рецензии от държавното управление и Народното събрание. 

Тя обаче предизвести депутатите, че могат да избират сред три разновидността за Брекзит.

" Изборът е явен: можем да изберем да напуснем (ЕС) без съглашение, да поемем риска да няма Брекзит или да подкрепим най-хубавото съглашение, което можеше да се контракти ", съобщи тя в тирада пред Народното събрание, представена от Франс прес и Българска телеграфна агенция.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР