Вълна от оставки на шефове залива държавната телевизия след избора

...
Вълна от оставки на шефове залива държавната телевизия след избора
Коментари Харесай

Севда Шишманова сменя БНТ с Нова?

Вълна от оставки на шефове залива държавната телевизия след избора на Константин Каменаров за общоприет шеф, разбра HotAren a.

Севда Шишманова е следващата ръководителка, която си събира багажа и от декември към този момент няма да работи в постройката на софийската улица „ Сан Стефано ”. Преди нея оттова си потеглиха към този момент някогашната генерална директорка Вяра Анкова и шефът на новините Даниел Чипев. 

Очаква се Севда Шишманова, която в последните 7 години бе програмен шеф на Българска национална телевизия, да последва напусналите си сътрудници, вливайки се в управителното тяло на Нова тв, където те към този момент работят. Трансферът към момента не е публично доказан, само че в частната медия към този момент гадаят кой ще би трябвало да си тръгне, с цел да освободи място за някогашната журналистка на „ По света и у нас ”. 

Според наш източник, Шишманова не е напуснала Българска национална телевизия непринудено, а е била помолена от новото управление да си тръгне , защото се опитвала по всякакъв начин да ги саботира. Севда, която е някогашна държанка на скандалния банкер Иван Миронов, откраднал милиони левове и избягал в чужбина, се пробвала да откри политически подкрепи да остане в малкия екран, само че блъснала на камък. 

Ако се резервира наклонността напусналите Българска национална телевизия да заемат сходни позиции в Нова, Шишманова би трябвало да стане програмна директорка там. В момента на този пост е Антоний Мангов. За него се знае, че има мощна поддръжка от страна на още по-висшестоящи шефове в честната медия, които несъмнено ще би трябвало да си тръгнат, преди да напусне и той. 

Името на Шишманова в последните години се свързва главно с сполучливите филми и сериали, продуцирани от Българска национална телевизия. Тя е директно забъркана в основаването на изключително рейтинговата продукция „ Под прикритие ”. Същевременно обаче неин е и неуспеха „ Четвърта власт ” , който бе осъществен от близки до нея кинаджии. От години в малкия екран се мълви, че с цел да мине един план, Севда Шиш. би трябвало да бъде добре стимулирана и аргументирана. На нейната съвест лежат и уволненията на знакови за Българска национална телевизия персони като Васа Ганчева, Алис Крайчева и Александър Авджиев, които се поболяха от засегнатост и стрес и скоро по-късно починаха, предават от Уикенд.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР