Вълна от недоволство се разрази в социалните мрежи по повод

...
Вълна от недоволство се разрази в социалните мрежи по повод
Коментари Харесай

БЕЗОЧИЕ! Граждани избухнаха срещу Лиляна Павлова: Лиле, Лиле, срама нямаш ли, Лиле!? Ти, нагла, безочлива, дебелокожа и безпардонна, министърко...Вижте защо!

Вълна от неодобрение се развихри в обществените мрежи във връзка преживелица от обиколките из страната на Лиляна Павлова поради представянето на идното Председателство на Европейски Съюз.

Причината за гневни постове на консуматори във фейсбук е,че Лиляна Павлова направи остра забележка към 85-годишна стара жена, която опита да я попита няма ли да се вдигнат пенсиите, тъй като с нейната минимална от 200 лева и е мъчно да си купи даже медикаментите.

Ядосана, че някой проси от парите, дето държавното управление с толкоз труд изкарва, Лилето не се усети и сподели яростно: „ Не ви ли писна да просите? Стига с тия пенсии. Хванете се на работа и ще имате доста повече от 200 лева “

Старицата се стресна и не сподели нищо повече, само че по-късно пред наш кореспондент, разплакано изясни, че тя е работила доста в действителност. Имала общо 47 години трудов стаж.

„ Работих 10 години след пенсия. Не съм мързелувала. И нямам и ден като чиновничка или в администрацията. Всичко в заводите и на машините. Но на тия години къде повече да работя… “

Причината за ниската пенсия, макар високия стаж, е че част от документите са се изгубили в епичния 28 годишен преход, когато най-вече се крадеше, а не се мислеше за народа. Така женицата не получава даже заслуженото, тъй като някой министър като Лилето не си е приключил работата да опази документите.

Думата „ Оставка “ в действителност е прекомерно слаба за тази обстановка. Вероятно се нужни по-крайни мерки…

Ето какво пишат жители в своите профили:

Златели Пламенова:

Лиле, Лиле, срама нямаш ли, Лиле!?

Ти, нагла, безочлива, дебелокожа и безпардонна, министърко, какъв брой дни работни имаш, отвън държавните институции, какъв брой реализира отвън партията ти майка ГЕРБ. Колко? Ти ли си тази, която следва да дава надолнище на 85-годишна жена, 47-години полагала рабски, интензивен, тежък и физически непостижим труд.

Ти ли, едра българко, която размяташ по жълтите павета чантички за по 5 000 евро на Chanel, Prada и Dolce Gabbana? Ти ли, която изкарва висшето си обучение в университета на тати - ректорът на Варненския свободен университет “Черноризец Храбър “ проф. доктор Павел Павлов? Ти ли, чийто ключ към всички порти е семейството на бащиния ти жанр?

Знаеш ли на остарялата женица какъв брой и е до твойто европредседателство, когато самун няма, за дърва и дума да не става, а на вратата чука зима сурова? Даваш ли си сметка, че не всички се топлим в студените дни в скута на премиера, че не всички вървим на “бизнес” вечери, които бюджета ни покрива и че не всички сме имали привилегията цялостен живот да топлим със задниците си министерките кресла?

Знаеш ли, че Световната банка подрежда българските пенсионери измежду най-бедните и маргинализирани групи от популацията - наред с многодетните фамилии и жителите на селските региони и ромските гета. Именно пенсионерите съставляват главната група на бедстващите хора в България, които съгласно изчисленията на Евростат възлизат на близо 45 на 100 от популацията, по този индикатор България предстоящо заема нежеланото първо място в Европейския съюз?

Иначе преди избори сте доста мощни, ларш сте - развързвате без терзания държавната торбичка за обществени разходи. Но през днешния ден, когато видимо ви остават още 4-ри години мадант, сме заставени да мълчим.

Ай сиктир! (както обичаше в такива моменти да споделя дядо ми, господ да го прости).

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР