Вълна от недоволство се надигна сред социалните работници в Бургас,

...
Вълна от недоволство се надигна сред социалните работници в Бургас,
Коментари Харесай

25-годишна майка на 6 деца преби социален работник

Вълна от неодобрение се надигна измежду обществените служащи в Бургас, откакто тяхна сътрудник беше бита по време на работа. Служителката беше нападната на работното си място от жена, на която споделила, че не може да получи обществена помощ.

Битата се опасява. Има изместване на челюстта и синини по тялото. " Влетя в стаята, където ме сграбчи за косата и стартира да ме дърпа, да ме скубе. ", спомня си тя. Причината за нападението са 250 лв., взети като обществена помощ, които нападателната ромка трябвало да върне.

Не става дума за персонално отношение към майката, процедурата е такава: " След като детето е направило три поредни отсъствия фамилната помощ се приключва за период от една година, а получената еднократна помощ би трябвало да я върне ".

Жената, която атакува обществената работничка, е 25-годишната Иванка Филипова, майка на 6 деца. След нападението е арестувана е за 24 часа в полицията и освободена.

Разговорът с майка й стартира нападателно. " И аз ще събера подписи против нея, тъй като и на мен по този начин направи, не ми взе молбата и аз съм лишена, в този момент работя частно. ", заканва се Стоянка Филипова.

Последното новородено е обещано в дом за развъждане, нито едно от другите 5 деца не посещава учебно заведение. " Тя знае доста хубаво, че Иванка не е женена и си изгледа децата по този начин, с какво право приход желае?! От мене е по-учена, по-образована, приход желае! ", възмущава се бабата.

Ромското семейство въпреки всичко е готово да разгласи помирение: " Ванчето й се извинява, за туй дето двете дами се сбиха и туй няма да се повтори, няма да се повтори и ще се не помни, да се върне тя на работа и Ванчето да си гледа децата. "

В същото време обществените служащи в Бургас се подвигат на митинг в отбрана на сътрудника си. Твърдят, че това не е изолиран случай. Разказват за чупене на стъкла, за причакване с брадви и непрестанни вербални закани.

" Задължително би трябвало да работим на гише, да бъдем обезопасени, да разполагаме с паник бутон и вероятно, защото нашата работа е обвързвана директно с вървене на терен, вероятно да ни се обезпечи полицейска протекция. ", предлага Таня Симеонова.

При всеки случай отговорен излиза общественият служащ. Причината – не е намерил верния метод.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР