Вълна от критики заля президента на САЩ Джо Байдън -

...
Вълна от критики заля президента на САЩ Джо Байдън -
Коментари Харесай

Вълна от критики заля Байдън

Вълна от рецензии заля президента на Съединени американски щати Джо Байдън - дефицит на най-използваната марка приспособено мляко за бебета и дребни деца изправи косите на милиони американци, съобщи БГНЕС.

Проблемът е породен от композиция от всеобщо евакуиране на приспособените млека от рафтовете по магазините, и нарушените вериги за доставки в Съединени американски щати.

Повечето аптеки в страната към този момент не оферират приспособеното мляко.

Ситуацията се утежни доста на 17 февруари, когато след гибелта на две бебета, производителят Abbott разгласи " непринудено евакуиране " на приспособеното мляко, създадено във фабриката в Мичиган, в това число и марката Similac, употребена от милиони американски фамилии.

При последващи следствия формулата бе изчистена от замърсяванията, предизвикали гибелта на бебетата, само че производството към момента не е обновено, а това изостря към този момент продължаващия дефицит, породен от проблеми във веригата за доставки и дефицит на работна ръка.

В допълнение към проблемите с доставките, цената на предлаганите артикули към този момент е най-малко три пъти по-висока и родителите са изправени пред спомагателни проблеми в развъждането на децата си.

И дефицитът на бебешко мляко също бе политизиран: " Призовах за интензивно деяние от страна на президента Джо Байдън във връзка с дефицита на приспособено мляко още преди месеци “, написа републиканският конгресмен Елиз Стефаник в Twitter.

Нейната крайнодясна колежка Марджъри Тейлър Грийн упрекна Конгреса на Съединени американски щати, че желае „ да изпрати близо 40 милиарда $ в Украйна, до момента в който американските майки не могат да намерят приспособено мляко за бебета “.

Говорителката на Белия дом Джен Псаки в изявление за CNN в понеделник увери, че администрацията на Байдън " работи непрекъснато ", с цел да се оправи с дефицита.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР