Вълна от критики се надигна в Австрия срещу решението на

...
Вълна от критики се надигна в Австрия срещу решението на
Коментари Харесай

Политически скандал в Австрия, след като външният министър покани Путин на сватбата си

Вълна от рецензии се надигна в Австрия против решението на външния министър Карин Кнайсел да предложения на сватбата си съветския президент Владимир Путин, съобщи Дойче веле.

Австрийският евродепутат Михел Раймон прикани Кнайсел да подаде оставка. В изявление за организация АРА той разяснява, че в случай че министърката откаже да направи това непринудено, министър председателят Себастиан Курц би трябвало да предложи на президента Александър ван дер Белен тя да бъде отстранена от поста.

Подобна аудиенция на съветския президент е във щета на Австрия, тя разсънва съмнения, че страната е " троянски кон на Русия в Европейски Съюз ", акцентира австрийският политолог Герхард Мангот в изявление за организация dpa. По думите му, поканата от страна на Кнайсел дава опция на Путин да показва, че не е в изолираност, а в противен случай - среща дружелюбен банкет в обществото на страна от Европейски Съюз.

Сватбата на Карин Кнайсел ще се състои на 18 август.

Междувременно австрийските медии припомнят, че визитата на Путин във Виена преди два месеца е коствала на австрийските данъкоплатци 423 хиляди евро .

В отговор на вълната от рецензии представител на австрийското министерство на външните работи дефинира идното посещаване на Путин като " работна аудиенция " и уточни, че съветската страна ще поеме разноските за нея. Същевременно, в несъгласие с изказването за работния темперамент на визитата, от министерството настояват, че това ще бъде " персонална аудиенция на частно тържество ", от която " не следва смяна във външнополитическата позиция на Австрия ".

" Как би трябвало да одобряват по света Австрия в ролята на медиатор, в случай че е явно, че сред външния ни министър и съветския президент има близки връзки? " - уточни депутатът от австрийския парламент Бруно Росман, от опозиционната партия " Списъкът на Пилц ".

Припомняме, сега Австрия е ръководител на Европейски Съюз.

 Приоритетите на австрийското европредседателство – миграцията и границите
Приоритетите на австрийското европредседателство – миграцията и границите

Това заяви австрийският канцлер Себастиан Курц
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР