Вълна от декларации в защита на подалия оставка депутат Делян

...
Вълна от декларации в защита на подалия оставка депутат Делян
Коментари Харесай

Целият ГЕРБ в защита на Делян Добрев от `злото`, депутати отказват да гласуват оставката му

Вълна от заявления в отбрана на подалия оставка народен представител Делян Добрев пристигна от съвсем всички структури на ГЕРБ и през днешния ден. Добрев получи поддръжка и от депутати, и от ГЕРБ - София, и от други непартийни персони.    

Партията яростно се втурна да брани Делян Добрев, който е някогашен министър на енергетиката и сегашен ръководител на Комисията по енергетика, поради обвиняванията на депутата от Българска социалистическа партия Елена Йончева, че в общината в Хасково всички са негови родственици и последвалите по-късно обвинявания и земетресения. 

Местните структури на партията оповестяват в публични известия, че са срещу оставката и не одобряват " един честен, компетентен и можещ човек да става пленник на нелепите и добре режисирани внушения на Българска социалистическа партия " (от декларацията на ГЕРБ - Разлог). 

От ГЕРБ - София стигат и по-далече: " Единственото нещо, от което се нуждае злото, с цел да победи, е положителните хора да не вършат нищо ". (Едмънд Бърк). В декларацията си те изясняват, че Българска социалистическа партия е злото, което е довело България до две национални произшествия и не престават: " Деляне, призоваваме те да останеш! Бъди мощен и докажи чистотата ти с наличието и дейностите си, а не с твоето неявяване! Бъди корав в битката против злото от ляво, което към този момент близо век мъчи България! ".  

От през вчерашния ден из структурите и депутатите на ГЕРБ потегли даже особено изработен афиш в отбрана на Добрев. Масово фрагменти и депутати от ГЕРБ го залепиха на стената си във Facebook. 



Народният представител Станислав Иванов написа, че няма да гласоподава срещу оставката на сътрудника си. Това е мнението и на други депутати от ГЕРБ. В отбрана на Добрев застана и съдружният сътрудник - Обединени патриоти, в лицето на вицепремиера Валери Симеонов. Което значи, че има вид оставката на Делян Добрев като народен представител да не бъде призната. 

Тази вечер зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов събира всички структури на ГЕРБ в Хасковска област. На срещата ще бъдат общинските управления от региона, общинските съветници, общинските кметове и кметовете на кметства от партията, както и подалият оставка Делян Добрев.

Не е ясно обаче дали присъединяване в герберската среща ще вземе присъединяване кметът Добри Белинванов, който също е измежду поканените. 

Общинското управление на ГЕРБ през вчерашния ден му изиска оставката като кмет, а Цветанов се дистанцира от него, защото не покрил упованията. 

" Начинът, по който реагира Добрев на състезанията сподели, че същинската му цел е била да кадрува и управлява община Хасково, а аз единствено да бъда фигурант - фасадата, зад която различен реди събитията, без даже да мога да спра противозаконните назначения. Това е обидно ", написа Добри Беливанов в писмо до медиите. А през днешния ден отиде на работа. 

Какво следва да се случи в Хасково - продължението следва. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР