Вълна от агресия във връзка с предизборната кампания в Бразилия

...
Вълна от агресия във връзка с предизборната кампания в Бразилия
Коментари Харесай

Вълна от насилие в Бразилия във връзка с предизборната кампания

Вълна от експанзия по отношение на предизборната акция в Бразилия беляза седмицата след първия тур на президентските избори. Така се оправдаха страховете, че насилието в страната ще се разрасне, в случай че крайната десница пристигна на власт.

Физическите офанзиви и закани против политическите съперници, публицистите и хомосексуалистите основават опасения за отприщването на принуждение, в случай че огромният любимец на тези избори Жаир Болсонаро стане президент на 28 октомври.

Транссексуалната Жулиана Барбоза чакала рейс в намиращия се близо до Рио де Жанейро град Нова Игуасу, когато била нападната от група амбулантни търговци с крясъци: "Трябва Болсонаро да завоюва, с цел да почистим улиците от тези отпадъци ", споделя някогашната певица на фънк групата "Фурасао 2000 " пред Франс прес.

"Отидох да им желая пояснения и един от тях ме удари с железен кол по главата. Паднах на земята и те ми се нахвърлиха ", сподели Барбоза.
Освен ужаса, насилието коствало на транссексуалната и 10 шева на главата.

В университетското градче в Куритиба, Южна Бразилия, юноша с шапка на Движението на служащите без земя (известно с окупирането на аграрни площи от негови поддръжници селяни и представители на коренното население) бе пребит във вторник, оповестиха локални медии.

В понеделник в град Салвадор, столицата на северния щат Баия, бе погубен известният 63-годишен преподавател по капоейра /бразилско бойно изкуство с танцови и акробатични елементи/ Моа до Катенде поради думите си, че е дал своя вот за противника на Болсонаро от левицата Фернандо Адад. Известният занаятчия на афробразилското бойно изкуство бе намушкан 12 пъти с нож в бар след спор по политически въпроси.

Заподозреният незабавно съобщи, че закононарушението няма нищо общо с политиката. "Преса отпадък! Убиецът на учителя по капоейра не е гласоподавател на Болсонаро ".
Освен това Бразилската асоциация на проверяващите публицисти е записала 137 случая на принуждение (62 на физическо принуждение и 75 в обществените мрежи) против публицисти, свързани с предизборната акция.

Растящото принуждение накара двамата претенденти за президентския пост в сряда да се опитат да успокоят пристрастеностите.

"На насилието не се отвръща с принуждение ", съобщи Фернандо Адад, който е претендент за президент от лявата Работническа партия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР