Вълкът, който преди 2 дни избяга от хасковския зоопарк, бе

...
Вълкът, който преди 2 дни избяга от хасковския зоопарк, бе
Коментари Харесай

Избягалият вълк от хасковския зоопарк е нахапал дете, преди да бъде заловен

Вълкът, който преди 2 дни избяга от хасковския зоопарк, бе хванат късно нощес. В акцията по издирването на 14-годишно животно участваха чиновници на общинското дружество „ Екопрогрес " и полиция.

Снощи вълкът е бил издебнат и замаян.Сега е настанен в по- сигурна клетка. Преди 2 дни, когато изчезна, от общината оповестиха, че е умрял, защото е болен и остарял. После признаха, че е избягал, като е изровил дупка под оградата.

" Първоначално бях измамен от чиновниците на зоопарка, че вълкът е в клиника, само че се оказа в последна сметка, че вълкът е избягал ", изясни Щерьо Янев, шеф на Оперативна програма „ Екопрогрес ".

Родители алармираха,че избягалият вълк е ухапал 14-годишната им щерка, до момента в който се разхождала с другари. Хищникът излязъл от гората и захапал първо якето на детето, след това крайници.

" Раните са от захапването на зъбите може би на 5-6 места. В момента е с 5 превръзки на краката, начело и откъм гърба на двата крайници, най- дълбоката рана е на прасеца. Физическите контузии ще минат, само че психическите по кое време ще минат, не знам по кое време ще минат ", описа Мария Атанасова, майка на потърпевшото момиче.

От общината обявиха, че ще разясняват, когато завърши инспекцията по случая с избягалия вълк. Това не е първият сходен случай. Преди година избяга вълчица, която бе настанена в зоопарка, откакто е била отглеждана от хора. Новината, че хищникът е хванат през днешния ден изпълни зоопарка с гости, любопитни да го видят.

" Дойдохме да забележим, обаче гледаме, че клетката е празна и към момента не знаем какво е станало с вълка ", изясни Мариана Марчева.

Той обаче през целия ден не излезе от вътрешността на новата си клетка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР