Вълк единак тормози сериозно жителите на селата в община Неделино,

...
Вълк единак тормози сериозно жителите на селата в община Неделино,
Коментари Харесай

Гладен вълк тормози няколко родопски села


Вълк единак тормози съществено жителите на селата в община Неделино, като към този момент осем овце са натръшкани от дивия звяр, написа TrafficNews.bg.

Нападенията върху домашните животни е най-вече денем, когато те са на паша, като вълкът съумява да подбере най-хубавите овце от стадата и ги нападна.
Нападенията са най-вече в землищата на селата Върлино и Гърнати, като жертвите са от стадата на разнообразни притежатели, по четири от обитаемо място.

„ Вълкът дебне, когато стадото е на свободна паша и нападна. В нашата община жертвите са минимум осем, а в селата оттатък билото, в Кърджалийско са потърпевши още 10 овце “, разяснява кметът на Гърнати, Асен Гънгаров.

Според него, вълкът е видян от няколко души, само че за наслада към този момент няма нахлуване върху хора. Нападенията са се случвали и постоянно, когато животните не били пред погледа на притежателите си.

„ Уведомили сме Горското стопанство в Златоград и Ловното сдружение в Мадан. Надяваме се с откриването на ловния сезон да се провежда хайка и да бъде отстрелян въпросният вълк “, разяснява Гънгаров, представен от Дарик.

Според кмета на село Гърнати, до момента са нямали сходен проблем, само че това лято нападенията са много, като последното е от предходната седмица. Обикновено вълкът нападал жертвите си, разкъсвал ги и след това изоставал елементи от тях наоколо до останалите животни от стадото.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР