Валидността на старите винетки изтича днес. Шофьорите, които досега не

...
Валидността на старите винетки изтича днес. Шофьорите, които досега не
Коментари Харесай

Годишният стикер вече е валиден точно 12 месеца


Валидността на старите винетки изтича през днешния ден. Шофьорите, които до момента не са се снабдили със стикер за 2018 година, могат да го закупят от дистрибуторската мрежа - бензиностанции, пощи, огромни търговски вериги, регионалните пътни ръководства, граничните контролно-пропускателни пунктове и други

През 2018 година цените на всички винетки не се трансформират. Цените са както следва: годишна - 97 лева, месечна - 30 лева, а седмична - 15 лева От идната година за първи път ще има и тримесечна винетка за леките коли. Цената й е 54 лева Тя ще разреши на хората, които карат колите си най-вече през лятото или по време на по-дълга отпуска или пък не живеят непрекъснато в страната да употребяват по-краткосрочен стикер.

За първи път годишната винетка за всички транспортни средства ще важи за период от една година от датата на пазаруването й, т. е. в случай че водач си вземе стикер да вземем за пример на 3 март 2018 година, когато потегля на път за Националния празник, то той ще важи до 2 март 2019 година Необходимо е да се изиска и касова записка с вписан регистрационен номер на транспортното средство, която би трябвало да се пази.

Винетки се продават в над 3000 разпространителски пункта. От тях 372 са с денонощен режим на работа.

Това са огромните бензиностанции, офисите на „ Български пощи “, регионалните пътни ръководства и гранично контролно-пропускателните пунктове. В дистрибуторската мрежа сега има над 2 млн. винетки, от които 900 хиляди броя са годишни за леки коли.

От началото на 2017 година до края на ноември са продадени 6 985 024 винетки. Начислените доходи са 338 619 953 лева Спрямо същия интервал на 2016 година постъпленията нарастват с над 20 млн. лева, а броят на продадените стикери се усилва с над половин милион броя. От събраните 338 млн. лева, близо 244 млн. лева са от водачите на леки коли, а към 95 млн. лева от камионите над 3,5 тона. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР