Валерий Тодоров отпадна от състезанието за генерален директор на БНР

...
Валерий Тодоров отпадна от състезанието за генерален директор на БНР
Коментари Харесай

Шестима остават кандидатите да управляват БНР

Валерий Тодоров отпадна от надпреварата за общоприет шеф на БНР

© Надежда Чипева Шестима претенденти остават да се състезават в идния конкурс за общоприет шеф на БНР. Това са: Антон Митов, Александър Велев, Митко Димитров, Андон Балтаков, Жени Гаджалова, Даниела Манолова. От състезанието отпада Валерий Тодоров.

Това стана ясно на днешното съвещание на Съвета за електронни медии (СЕМ). Председателят на техническата комисия, която ревизира документите на претендентите - членът на Съвет за електронни медии Ивелина Димитрова, изясни, че при направената инспекция е открито, че към 5 декември 2019 година Тодоров е бил вписан като шеф и съучастник в комерсиално сдружение. " Лицето е заличено в тези му качества едвам на 6 декември 2019 година ", прецизира тя.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Изборът на общоприет шеф на БНР ще бъде на 22 януари.

До състезанието се стигна, откакто мандатът на генералния шеф Светослав Костов беше предварително преустановен от Съвет за електронни медии поради абсурда с опита журналистката в стратегия " Хоризонт " Силвия Великова да бъде свалена от ефир и да ѝ бъде лишен правосъдният сектор. Това сътвори напрежение в медията и изкара на митинг огромна част от публицистите в радиото, които бяха подкрепени от техни сътрудници, както и от жители. След намесата на премиера Борисов Великова беше върната като водещ и кореспондент, а управлението се оправда за спряното лъчение точно по време на нейно предаване с " техническа профилактика ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР