Валери Симеонов в ефира на NOVA в коментар на възложената

...
Валери Симеонов в ефира на NOVA в коментар на възложената
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Купих земя на по-висока от пазарната цена, за да не ме упрекнат, че съм използвал влияние

Валери Симеонов в ефира на NOVA в коментар на предоставената от прокуратурата инспекция на покупко-продажби, осъществени от ръководена от него компания. Симеонов разясни, че въпросната договорка е " най-губещата договорка в цялата история на компанията " СКАТ " ООД ".

" Направихме я, тъй като тогава малкия екран ни се разширяваше и се задъхваше от липса на място. Затова поискахме от Общината да закупим земята към нашата постройка. Използвахме правото си на съсобственици, с цел да придобием прилежащата част от имота. Лично аз настоях пред кмета и заместника му цената му да бъде над пазарната – 800 евро за кв.м. На година се правят по над 1000 такива покупко-продажби. Общинската администрация приготвя документите за тях ", изясни Симеонов. И добави, че той и съпартийците му излезли от залата за съвещания на Общинския съвет в Бургас, когато въпросната договорка трябвало да бъде гласувана. По това време Симеонов е ръководител на Общинския съвет.

Той увери, че към днешна дата не продава жилища от постройката, издигната на терена. Той бил предоставена на компания строител, която търгувала с жилищата.

Симеонов сподели още, че в един миг е предложил на кмета да върне имота на Общината, а тя да му върне парите – 1 млн. лева Местната власт обаче отказала.

" Чакам прокуратурата да завърши работа, уповавам се – скоро, с цел да осъдя клеветника едно хубаво ", съобщи Симеонов. Той изрично отхвърли и изказванията, че в комплекса " Панорама " в Златоград, благосъстоятелност на " СКАТ " ООД има противозаконни ресторант и басейн.

Той разяснява и следващия сигнал за парцели на настоящ министър, който популяризира в четвъртък. Без да показва име, някогашният вицепремиер сподели, че човек от кабинета има три огромни жилището в София, само че действително живее в парцел, който не е заявил. " Не споделям имена, с цел да стигнат медиите сами до тях ", сподели Симеонов. По-рано денем той сподели фотоси на парцела, за който приказва. Малко по-късно министърът на туризма Николина Ангелкова изясни, че фотосите са от къща на нейния брачен партньор, закупена през 2006 година " Ясно съм заявила моите парцели, къща нямам на никое място, нито в София, нито на територията на България, нито отвън България ", безапелационна бе Ангелкова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР