Валери Симеонов публикува в профила си във фейсбук документи, с

...
Валери Симеонов публикува в профила си във фейсбук документи, с
Коментари Харесай

Симеонов: Бардаци получиха поредна министерска подкрепа

Валери Симеонов разгласява в профила си във фейсбук документи, с които прибавя следващ епизод към абсурда с курорта " Слънчев бряг ".

Вицепремиерът е отчаян, че министър Николай Нанков се е наредил до министър Ангелкова в отричането на законите и наредбите на България, обявявайки за законни заведенията от южния проект на " Слънчев бряг ".

Валери Симеонов написа: " Спалнята ", " Единият ", " Какаовият плаж ", " Кубинката " и ресторант " Морето " са НЕЗАКОННИ. Известните с пласмента на опиати, проституция и наднормен звук бардаци получиха следващата министерска поддръжка! "

Валери Симеонов е открил, че през днешния ден към този момент се приказва, че заведенията отговаряли на схемата за слагане, подписана от мин. Ангелкова (заради което е алармирал прокуратурата, т.к. е в нарушаване на Закон за устройство на територията и наредбата на община Несебър) и че имали позволения за слагане от гл. проектант на община Несебър (издадени също в прорез с нормативната база - надвишавайки 100 пъти допустимата повърхност от 15 кв.м. и неведнъж височината от 3 м.).

" Значи ли това, че с подписите на министър и основен проектант се анулират закони и наредби ", пита Симеонов, който е засегнат, защото тъкмо за тези нарушавания е сезирал и министър Нанков и прокуратурата?

Защо няма нито дума за това, че заведенията са категоризирани като " нощни питейни заведения " и " заведения за хранене " с подписа на мин. Ангелкова, а такива заведения ЗУЧК не разрешава да има на пясъка, пита още Симеонов.

Разбирам кой и кое диктува отхвърли от наложителното унищожаване на обектите и прекъсването на достъпа и използването им посредством прекъсване на тока и водата. И в случай че първото (премахването) е противоречиво дали е обвързване на министерството или общината, то прекъсването на достъпа и използването на големи противозаконни заведения, построени без план, позволения за градеж и позволения за прилагане, си е работа на Министерство на регионалното развитие и ДНСК.

В изказванията си мин. Нанков подценява констатациите на подопечната му Дирекция за народен строителен надзор (ДНСК), която с писмо от 13 юни (сряда) 2018 дефинира заведенията за НЕЗАКОННИ и разпорежда на кмета на Несебър в период до 15 работни дни ДА ГИ ПРЕМАХНЕ, декларира засегнат Симеонов.

Припомняме, през днешния ден публикувана от Министерство на регионалното развитие инспекция на ДНСК сподели, че 32 обекта в " Слънчев бряг " са противозаконни, само че при 5-те преместваеми обекта - THE ONE, La Cubanita, Cacao beach, Del Mar и BEDROOM (които вицепремиерът назовава демонстративно с имено в превод на български език) не са открити нарушавания - установено е, че те дават отговор на плануваните в схемата настройка в проект и местоположение.

От началото на този месец стартира още веднъж разногласието сред вицепремиера Валери Симеонов и министъра на туризма Николина Ангелкова във връзка режима в курортен компелкс " Слънчев бряг ". Според Симеонов, който даде документи и в прокуратурата, заведенията са противозаконни и би трябвало да бъдат отстранени. Според министър Ангелкова документите им е изрядна.

Още предходната година Николина Ангелкова не беше съгласна с метода, по който Валери Симеонов извърши неочакваните си инспекции за съблюдаване на равнището на шума в курорта.

По-рано тази година Симеонов разгласи, че министърът на туризма Николина Ангелкова приготвя за обмен 20 декара плаж в " Слънчев бряг ", а тя от воя страна отвърна, че " панаирите " на Симеонов пречат на туризма. От министерството на туризма обявиха, че ведомството няма право да продава плажовете, а единствено да ги ръководи, като ги отдава чартърен или на концесия според закона. Министерството актуализирало кадастралната карта в най-известния ни курорт с налични профилирани карти, които са по-актуални от кадастралните.

Наложи се министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков да разяснява въпроса, Той съобщи, че продажбата на държавни парцели не стои на дневен ред. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР