Валери Симеонов отправи от Петрова нива тежки упреци към ГЕРБ

...
Валери Симеонов отправи от Петрова нива тежки упреци към ГЕРБ
Коментари Харесай

Валери Симеонов плаши от Петрова нива да къса с ГЕРБ

Валери Симеонов насочи от Петрова равнища тежки упреци към ГЕРБ и предизвести, че може да се разделят с огромния съдружен сътрудник, в случай че не промени правилата и политиката си на ръководство.

Лидерът на НФСБ бе на Странджанското Оборище за честване на 116-годишнината от Илинденснко-Преображенското въстание, където предходната вечер се събраха 8000 души. Заради африканската чума по свинете всички коли минаваха през дезинфенкционен пункт на входа за историческата околност.

" Ще имаме Коалиционен съвет с Красимир Каракачанов и считам, че предстоят много съществени промени в връзките ни с ГЕРБ, защото страната не върни в вярна посока. Намираме се в икономическо-политическа рецесия. Ще извадим на масата тежките въпроси пред господин Борисов още през септември, тъй като в последните месеци България получава доста съществени стопански удари ", съобщи Симеонов. Проблемите били в енергетиката, отглеждането на животни около африканската чума по свинете и в туризма.

Според водача на НФСБ кабинетът бил в тежка политическа рецесия поради Движение за права и свободи, които през последните месеци възвърнали позициите си, които изгубили, до момента в който Цветан Цветанов бил вторият човек в ГЕРБ.

Симеонов заяви, че на събора в Жеравна неотдавна се е срещнал с някогашната дясна ръка на Борисов, само че не разкри защо са си говорили.

" Питайте него, не мога да отговоря ", съобщи Симеонов на въпрос дали Цветанов счита да оказва помощ на патриотите или ще прави лична партия. Но загатна, че се очаквали интересси резултати на локалните избори в смесените региони, където ГЕРБ пробили по времето на Цветанов.

За опазване на обединението сред Обединени патриоти и ГЕРБ зависело от държанието на огромния сътрудник, при който се следил " подем на неправилната политика от предишен мандат ". Затова патриотите не считали да поемат отговорност за грешките на ГЕРБ, гледайки по какъв начин българската стопанска система се срутва през последните 6 месеца.

" Сега ще има нова коалиция и това ще се случи в околните дни ", добави Симеонов, имайки поради " Обединени патриоти " след разрива с Волен Сидеров.

Пред паметника-костница на Петрова равнища слово държа преззидентът Румен Радев, който е патрон на възпоменателния събор.

" Въпрос на отговорност на всеки български общественик е да бъде паралелно до наследниците на потърпевшите. Нека да е ясно, че не търсим възмездие, само че няма да забравим пепелищата, които погълнаха освен домове, имане, само че и човешки ориси. Нека да не се крием зад дълбоката политика на здравомислие, тъй като е въпрос на национално достойноство да не позволим изопачение на историята, да не допуснем и да създадем по този начин, че да не бъдат забравени и справедливите претенции и да бъдат отлагани за някой идващ ден ", съобщи в словото си президентът, очевидно визирайки компенсациите, които Турция дължи на българските изселници от Одринска Тракия съгласно Ангорския контракт от 1925 година

" Случилото се на Петрова равнища е най-значивото събития в историята на Странджа ", сподели в словото си кметът на Малко Търново Илиян Янчев.
На влизане към Петрова равнища всички коли минаваха през спонтанен антисептичен пункт поради африканската чума по свинете. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР