Валери Симеонов от Обединените патриоти беше избран за заместник-председател на

...
Валери Симеонов от Обединените патриоти беше избран за заместник-председател на
Коментари Харесай

Протест срещу избора на Валери Симеонов за зам.-председател на НС

Валери Симеонов от Обединените патриоти беше определен за заместник-председател на Народното събрание, на мястото на Явор Нотев от Атака, който преди месеци стана самостоятелен народен представител. Изборът провокира напрежение в Народното събрание и митинг пред постройката. Движение за права и свободи и Атака скочиха против решението, а Симеонов съобщи, че не е обезпокоен от реакцията против него.

Изборът на Валери Симеонов разгорещи пристрастеностите в Народното събрание. Движение за права и свободи напуснаха залата в символ на митинг. А от Атака показаха недоволството си от трибуната.

Павел Шопов, " Атака ": Един провалил се вицепремиер. И аз не знам хилядите, които стачкуваха предходната година срещу него, и които желаеха неговата оставка, какво ще си помислят и какво ще кажат.

Според Движение за права и свободи, изборът на Симеонов е засегнатост към парламентаризма и границата на толерантност е прекрачена.
Мустафа Карадайъ - ръководител на Движение за права и свободи: Кошмарът на майките на деца с увреждания беше заплатен от ГЕРБ и Българска социалистическа партия.
С този акт ГЕРБ и Българска социалистическа партия се въплъщават с всичко това, което символизира това неразбирателство в политиката.

Симеонов получи поддръжката на 118 депутати, срещу и въздържали се гласоподаваха по шестима.

Лидерът на НФСБ не бил отчаян от реакцията против него.
Валери Симеонов - Обединени патриоти: Мене не ме тормози, тъй като познавам доста добре както Атака, тъй че те са предвидими с тяхната реакция, по този начин и Движение за права и свободи. И до известна степен това е един тип номинация от тяхна страна, тяхното държание. Да не би вие да сте очаквали Движение за права и свободи да ме поддържат?
От ГЕРБ обясниха, че патриотите вземат решение кой от тяхната квота да предложат за поста.
Цвета Караянчева - ръководител на Народно събрание: Ние подкрепихме господин Симеонов, тъй като в последна сметка съблюдаваме правилника, а това е опция и право на парламентарните групи да излъчват заместник-председатели.
Недоволни от избора на Симеонов се събраха пред Народното събрание минути след гласуването.

Протестиращите блокираха придвижването на бул. Цар Освободител. Те упорстват за оставката на Валери Симеонов.

Симеонов допусна, че има уредник на митингите.
Валери Симеонов: Като има пари, всичко може да има, и митинги може да има.
Тъй като Движение за права и свободи научиха през днешния ден и са много по-инертни в политически проект, остава да е другата партия за жалост, Атака е другата.

От Атака отхвърлиха изказванията, че са организирали митинга. Според тях измежду недоволните имало последователи на ГЕРБ. Малко след 12:30 протестиращите си потеглиха и придвижването беше възобновено.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР