Валери Симеонов: Няма натиск, сам подадох оставка Каракачанов проговори! Ето

...
Валери Симеонов: Няма натиск, сам подадох оставка Каракачанов проговори! Ето
Коментари Харесай

И Цветанов проговори! Ето кой ще смени Валери Симеонов

Валери Симеонов: Няма напън, самичък подадох оставка Каракачанов проговори! Ето по какъв начин Симеонов е подал оставка

Вчерашният акт на Валери Симеонов е след координиране с неговата парламентарна група и неговите съдружни сътрудници в дребната коалиция. И аз съм уверен, че това, което ние ще създадем, е да осъществим уговорката си към хората с уврежданията и майките на деца с увреждания. Това сподели в изявление за предаването „ Тази събота “ по bTV заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той посочи, че на второ четене е признат законът за хората с увреждания и следва разглеждане на закона за персоналната помощ. На въпроса дали е бил сюрпризиран от оставката на Валери Симеонов Цветанов отговори: „ Не ме изненада, тъй като в последните няколко дни той имаше такива изявления в по-тесен формат, когато сме обсъждали темета. Той споделя, че властта не е всичко и би приел да подаде оставка. Фокусира се едно по-голямо внимание към обединението и Валери Симеонов “.

„ Смятам, че този акт ще успокои ситуацията и ще можем да се върнем към, по-нормалната среда за работа “, добави той. По думите му, след подадената оставка държавното управление излиза по-работоспособно, а съдружното съглашение с „ Обединени патриоти “ не се трансформира.

„ Оттук нататък с Валери Симеонов ще би трябвало да продължим да работим, тъй като той е водач на един от форматите, с които работим в Народното събрание “, уточни Цветанов. Той изясни, че дали неговият пост ще бъде заето още веднъж от представител на НСФБ ще се реши от „ дребната коалиция “ – „ Обединени патриоти “.

„ Не бих желал да разясня каквито и да било оферти към сегашния миг, тъй като това е право на „ Обединени патриоти “, отговори той на въпрос за възможни кандидатури за стола на Симеонов. Цветанов счита, че оставката ще заздрави персоналните връзки в среди на патриотите. Той посочи, че държавното управление ще се съобрази с кандидатурата за вицепремиер, която те посочат – „ Каквото те предложат “.

„ Цялата парламентарна група и държавното управление стоим напълно зад настояванията на майките с деца с увреждания “, безапелационен беше Цветан Цветанов. Цветанов разяснява рецензиите на президента във връзка с битката с корупцията. " Безотговорно държание на държавен глава, който би трябвало да е обединител на нацията. Аз дадох живота си за битката с престъпността и корупцията, до момента в който той още беше в МО. Страната ни се нуждае от консенсус, а не разцепление ", акцентира той.

" Въпреки това от ГЕРБ сме подготвени да се срещнем с него и да търсим консенсус. В политиката постоянно би трябвало да си с протегната ръка. Дори в този момент ние търсим консенсус и политически спор, само че заможен, а не с офанзиви без причини. Хората не желаят избори, а непоклатимост. Те желаят един по-устойчив път ", безапелационен беше Цветанов.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР