Валери Симеонов: Не приемам исканията за оставка заради ДАБЧ, неоснователни

...
Валери Симеонов: Не приемам исканията за оставка заради ДАБЧ, неоснователни
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Не приемам исканията за оставка заради ДАБЧ, неоснователни са

Валери Симеонов: Не одобрявам настояванията за оставка поради ДАБЧ, неоснователни са
Призивите за оставката ми от трите партии Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Воля във връзка акцията в Държавната организация за българите в чужбина (ДАБЧ) са неоснователни. Опозиционните партии приканват аз да подам оставка, защото би трябвало да практикувам надзор, който не съм практикувам и че съм принципал на организацията. Аз имам единствено функционалност съгласуваност, както и на редица други организации в моя сектор. Стриктно и дейно извършвам тези мои функционалности по съгласуваност.

Това съобщи вицепремиерът Валери Симеонов на ексклузивен брифинг в Министерски съвет, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Симеонов разяснява само апелите на партиите за неговата оставка, откакто ръководителят на ДАБЧ Петър Харампиев и още трима чиновници на организацията бяха задържани поради корупционна скица за издаване на български документи за идентичност. Симеонов не даде коментар във връзка желаната му оставка от страна на майките на деца с увреждания, които към този момент 10 следващи вечери упорстват за оставката му. Той ги назова "кресливи дами с сякаш заболели деца".

Исканията за оставка на опозиционните партии са несъстоятелни, съобщи Симеонов.

По отношение на възможните злоупотреби, които предстоят да бъдат потвърдени, по даване на документ за българско поданство, Симеонов заяви, че още през лятото на 2017 година е получил сигнали за злоупотреби в ДАБЧ. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР