Валери Симеонов изригна срещу приетата оставка на заместник-министър Росица Димитрова.

...
Валери Симеонов изригна срещу приетата оставка на заместник-министър Росица Димитрова.
Коментари Харесай

Валери Симеонов не приема майките да оценяват командировките

Валери Симеонов изригна против признатата оставка на заместник-министър Росица Димитрова. На брифинг в Министерски съвет вицепремиерът бе безапелационен, че тази оставка не е съгласувана с него и съобщи, че чака тя да бъде върната.

"Това е в моят сектор, не мога да се съглася, че тази оставка ще бъде призната ", съобщи Симеонов.

Премиерът одобри оставката на зам.-министър Росица Димитрова

Скъпа командировка е повода за подадената оставка на заместника на Бисер Петков

"Тя е в моя сектор, това не е в съгласие с мен. Категорично декларирам, че това е един доста добър експерт. В държавната администрация доста мъчно се основават експерти, с цел да могат да бъдат по подобен елементарен метод харчени и то за безусловно безумни обвинявания - по тази причина, че е пътувала в бизнес класа аероплан ", съобщи Симеонов. Той посъветва всички, които популяризират тази информация да ревизират, че когато се наложи да купиш билет в последния миг, нормално са останали места единствено в бизнес класа.

"Лично на мен ми се наложи преди две седмици в частен полет да купя билет бизнес класа, тъй като трябваше да купя два дни авансово. А къде е спала там - някой сети ли се да я попита - в общежитието на посолството. Аз мисля, че това е извънредно несериозно и по този метод държавната администрация ще се обезкърви и в последна сметка не мога да приема една такава оставка да бъде елементарно подписвана и утвърдена ", съобщи Симеонов.

Той уточни, че е уведомил премиера, че е несъгласен с оставката.

"Аз упорствам оставката да не бъде одобрявана, да не бъде подписвана и да не бъде освобождаван заместник-министър, който има своя професионален опит и е признат в едно такова тежко звено, каквото е Министерство на труда и обществената политика, тъкмо тази заместник-министърка е призната от всички обществени сътрудници. Тепърва ли ще построяваме нови експерти или може би си мислим, че България изобилства от професионални фрагменти, изграждани с десетилетия ", безапелационен бе Симеонов.

Вицепремиерът посочи, че заместник-министърът е от квотата на ГЕРБ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР