Валери Симеонов иска да сложи някой пореден състудент да оглави

...
Валери Симеонов иска да сложи някой пореден състудент да оглави
Коментари Харесай

Сидеров обвинява Симеонов, че иска да назначи състудент в лотарията

" Валери Симеонов желае да постави някой следващ състудент да оглави към този момент национализираната държавна лотария ". Това съобщи водачът на " Атака " Волен Сидеров в утринния блок на Българска национална телевизия във връзка национализирането на хазартните игри.

По думите му не било неприятно да уреждаш своите състуденти, защото Валери Симеонов към този момент уредил някои от тях - единият оглавява метеорологията.

На въпрос на водещия на утринния блок дали се съмнява, че с национализирането на хазартните игри Валери Симеонов желае да прибере, да върне милионите в страната, Сидеров съобщи, че не се съмнява, а е уверен, че някогашният вицепремиер е приготвил индивида, който да оглави монополизираната
лотария, тъй като от страната се краде най-лесно и най-сладко.

Той пита за какво не се върне страната там, където в действителност има голям оборот и където в действителност се печели.

Сидеров уточни, че политиката за
хазарта не се прави за да се подобрят нещата, а за да се уреди още някой, тъй като и Вътрешна македонска революционна организация, и НФСБ сега се състезават да уреждат свои хора допълнително позиции във властта. От това действително си получавали облагите.

Припомняме, водачът на НФСБ внесе предложение за налагане на държавен монопол над хазартните и лотарийните игри, а през вчерашния ден законопроектът мина на първо четене в отрасловата комисия съвсем без спор.

Според Симеонов и самият законопроект не е срещнал утвърждение е отсрочен съзнателно с настояването за нотификация от Европейски Съюз.

Преди дни бе оповестена сумата от 210 млн. лева за интервала от 2014 до 2019 година, в случай че хазартните игри са плащали по този начин, както е плащал Българския състезателен тотализатор.

Прокурорите, които влязоха в Комисията по
хазарта, резервираха безмълвие и не разясниха пред публицистите. Акцията в Комисията по хазарта съответства с прокарването на предложенията за промени в Закона за хазарта за повторно от страна на водача на НФСБ, откакто през 2018 година той не събра задоволително поддръжка измежду депутатите.

По думите на Симеонов сега той обаче разполага с поддръжката както на премиера Борисов, по този начин и на финансовия министър Владислав Горанов.

Спортният министър Красен Кралев също изрече вяра, че по този метод българският спорт ще получи по-достойно финансиране. /news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР