Валери Симеонов и народните представители от НФСБ внасят отново в

...
Валери Симеонов и народните представители от НФСБ внасят отново в
Коментари Харесай

НФСБ отново внася законопроекта за забрана на пушене на наргилета на закрито

Валери Симеонов и народните представители от НФСБ внасят още веднъж в Народното събрание промени в Закона за здравето, които плануват възбрана за пушене на наргилета на закрито.

Припомняме, че законопроектът получи цялостна поддръжка на първо гласоподаване. На второ обаче, след отдръпване от страна на ГЕРБ, бяха признати единствено част от измененията. Парламентът забрани на малолетните да използват наргилета и да купуват тютюневи произведения за тях, само че без ясни и разумни претекстове не одобри въвеждането на възбраната за пушене на наргиле на закрито.

Сега народните представители от НФСБ още веднъж упорстват за възбрана на пушенето на наргиле в закрити публични места с претекстовете, че то нанася съществени вреди на човешкия организъм. Потребителят на водна лула (наргиле) вдишва токсични субстанции, които се срещат и в стандартните цигари, само че при наргилето въглените, посредством които се разпалва сместа, ускоряват вредите за здравето, увреждайки редица системи на човешкия организъм.

В заключителната наредба на законопроекта се планува законът да влезе в действие три дни измежду постановяване на позитивно решение от Европейската комисия по процедура по нотификация, подхваната от министъра на стопанската система, взаимно с министъра на опазването на здравето съгласно съответните европейски наставления.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР