Валери Жаблянов не трябва да подава оставка, е позицията на

...
Валери Жаблянов не трябва да подава оставка, е позицията на
Коментари Харесай

Валери Жаблянов не вижда основание да подава оставка

Валери Жаблянов не би трябвало да подава оставка , е позицията на Александър Симов от Българска социалистическа партия във връзка настояването на ГЕРБ.

Не виждам никакви аргументи Валери Жаблянов да се отдръпна от поста си, показа депутатът пред медиите персоналната си позиция по проблема. Според Симов не може да се санкционира правото на един народен представител да има лично мнение по някои исторически процеси.

ГЕРБ и репресираните, съгласно него, изкарвали всички жертви на комунизма мъченици и Народният съд като нещо " което безусловно е незаслужено ".

Народният съд санкционира и хора, които вкараха България в коалиция с Хитлер , напомни аленият народен представител. Оценката не може да бъде последна, не може да бъде еднопосочна, счита Симов и добави, че има спор в българското общество по този въпрос.

Самият Валери Жаблянов също не вижда съображение да подава оставка като заместник-председател на Народното събрание.
ИБ на Българска социалистическа партия има публична позиция, аз имам мое персонално мнение, показа пред медиите той. Той бе сбит в коментар по проблема с неговото име.

Според него има разнообразни отзиви в обществото за Народния съд и тоталитаризма. Народният съд е исторически факт, напомни социалистът. В интернационалните документи съдът бил избран като наложителен.

Той призна обаче, че евентуално има и почтени жертви на решенията на Народния съд.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР