Валери Божинов даде обширно интервю пред италианския журналист Кристиано Корбо,

...
Валери Божинов даде обширно интервю пред италианския журналист Кристиано Корбо,
Коментари Харесай

Божинов: България се нуждае от някой като мен, Бербатов или Мартин Петров

Валери Божинов даде обстойно изявление пред италианския публицист Кристиано Корбо, което бе оповестено в уеб страницата „ ilbianconero.com “. Божинов описа за бъдещите си проекти, върна се в предишното и разкри забавни моменти тъкмо преди да премине в италианския исполин Ювентус. Божигол също по този начин описа какво е да имаш за съквартирант Павел Недвед, написа Dsport.bg.

В края на изявлението българският нападател даде своето мнение по модерни въпроси, свързани с родния футбол. Според него българският футбол има потребност от нов футболист, който да прилича на самия него, Бербатов, Мартин Петров или Стилиян Петров, а в България се мисли единствено за облагата, вместо да се подчертава върху израстването на младите момчета “.

На първо място, Валери Божинов си спомни миговете тъкмо преди да стане състезател на Ювентус:

„ Бях в България. Шест месеца по-рано аз можех да отида в Интер. Имаше опция „ нерадзурите “ да ме привлекат. Панталео Корвино (спортен шеф ня Фиорентина) ми се обади и ме попита дали отивам в Ювентус. Аз му отговорих „ Как не? Веднага! “. След това той ми изясни обстановката. Не беше несъмнено дали Юве ще остане в Серия А (през 2006 година Ювентус е упрекнат в уговаряне на мачове и е пред изхвърляне от италианския хайлайф б.р.). Не ме вълнуваше, тъй като отивах да играя в най-хубавия тим в света, щях да се срещна с футболисти като Дел Пиеро, Трезеге и Каморанези “.

Решението бе взето и Ювентус бе изпратен в Серия Б. Някой от звездите на отбора изцяло разумно напуснаха, само че имаше такива, които оставана правилни на тима. Валери Божинов обяснява повода за лоялността:

„ Ювентус имаше футболисти, които са спечелили доста. Единствената им цел беше да не престават да побеждават. Те желаеха да бъдат идоли, да пишат история. Парите към този момент не бяха от голяма важност, всичко беше въпрос на чест. Не желаеха да разочароват почитателите на клуба. Ювентус си е Ювентус даже да играе в Серия Б, това беше тяхната позиция. Спомням си за Павел Недвед, който можеше да отиде, където пожелае, само че той остана. Сами виждате къде е той в този момент. Не играе от доста години, само че в никакъв случай няма да бъде пропуснат. Футболистите, които останаха, желаеха да се трансфорат в знаците на Ювентус “, коментира Божигол.

В Ювентус Божинов има шанса да е съквартирант на Недвед и в изявлението пред Кристиано Корбо той споделя:

„ Бях малко като наследник на Недвед. Той беше превъзходен образец за подражателство, постоянно ми даваше верните препоръки – какво да върша, по какъв начин да хапвам. Бяхме в една стая и беше скъпо. Пожелавам на всички млади футболисти сходно прекарване. Една вечер ме предложения да хапна в къщата му, той ме накара да подвигна Златната топка. Тя тежеше доста, а той ми сподели „ Големите футболисти получават огромни награди “.

„ Ибрахимович също беше страховит. Той обаче потегли по различен път. Именно от него наследих фланелката с номер 9 “, споделя Божинов.

„ Върнах се в Италия след интервала ми в Манчестър Сити и поредност от неприятни травми. Девет гола в лигата, доста асистенции, страхотни страсти. Дадоха ми опция да се върна и бих го направил още веднъж през днешния ден “, пожела си Божинов.

Божигол даде мнението си за идния мач сред Парма и Ювентус. Двата отбора се изправят един против различен в дуел от 20-ия кръг на Серия А. Срещата стартира в 21:45 часа:

„ Играл съм и за двата тима. Може да приключи по всевъзможен метод, дано забележим какво ще се случи “.

Божинов приказва по тематиката дали поддържа връзка със старите си съотборници: „ Главно посредством обществените мрежи. Понякога контактувам с Киелини, от време на време с Буфон. Джиджи наподобява на дете. Той е благородник, има силата и желанието да продължи. Върна се в Юве и оказва помощ. Аз считам, че в случай че се чувстваш физически добре, няма причина да спираш. Джиджи продължава да си е все същия, смее се с всички и се усеща добре. Пожелавам му да завоюва Шампионската лига, той го заслужава “, добави Божинов.

„ Към този миг съм в България. Тренирам, желая да продължа да играя. Българският футбол обаче има потребност от нов футболист, който да прилича на мен, Бербатов, Мартин Петров, Стилиян Петров. Тук се мисли единствено за облагата, вместо да се подчертава върху израстването на младите момчета. Сещам се за (Душан) Влахович и (Никола) Миленкович, Корвино ги извади от нищото. Той е стопанин в това ”, приказва за сегашното Божинов. За в бъдеще той има други проекти:

„ Надявам се да съм здрав, моите деца също. Каквото ще става, ще става. Завръщане? Ако има такава опция, добре. Преглеждам всяко предложение. Може пък да стана състезателен шеф. Бих оказал помощ и на някой тим като скаут “, приключи Божинов своето изявление пред италианския футболист.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тариф
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР