Валентино Роси заяви, че е напуснал японската писта Мотеги в

...
Валентино Роси заяви, че е напуснал японската писта Мотеги в
Коментари Харесай

Роси напуснал Япония с болки навсякъде

Валентино Роси съобщи, че е напуснал японската писта " Мотеги " в неделя с болки на всички места след злополуката си в началните стадии на надпреварата. Докато заемаше деветата позиция, Доктора изгуби надзор върху машината си на мокрото трасе и падна на завой номер 7. Той оказа помощ на маршалите да вдигнат мотора му, което обнадежди многочислените почитатели, че Доктора въпреки всичко се е разминал без контузии. Ветеранът от Тавулия обаче падна и в четвъртата подготовка – директно преди квалификацията в събота – което бе първият му случай, откакто счупи крайници си с кросов мотор на 31 август.

" Това бе тежка злополука този път. Преди квалификацията също, само че в неделя беше по-тежка. Намирах се зад Алейш Еспергаро и се пробвах да не се предавам, тъй като можех да подкрепям скоростта му. От лявата страна обаче нямах никакво сцепление, все едно карам на лед. Всичко стана доста бързо и до момента в който осъзная какво се случва, към този момент летях. Имам шанс, че кракът е добре, само че усещам болежка на всички места. Беше подъл уикенд, тъй като със задната гума имахме доста проблеми, а даже не можем да разберем за какво ", разяснява Валентино Роси.

Доктора догледа надпреварата от бокса на Yamaha и добави, че се е насладил на борбата сред крайния победител Довициозо и Маркес и че тя е чудесна за спорта. Според водачът на Yamaha първенецът този сезон ще бъде един от двамата и ще бъде избран в последното съревнование за сезона във Валенсия.

Топ 5 в генералното класиране на MotoGP 3 кръга преди края на сезона:
1. Марк Маркес (Honda) - 244 т.
2. Андреа Довициозо (Ducati) - 233 т.
3. Маверик Винялес (Yamaha) - 203 т.
4. Дани Педроса (Honda) - 170 т.
5. Валентино Роси (Yamaha) - 168 т. Гледайте онлайн всички стартове от сезон 2017 в MotoGP по Mtel Sport 1 и Mtel Sport 2 Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР