Валентино Роси смята, че характерът и опитът му помагат в

...
Валентино Роси смята, че характерът и опитът му помагат в
Коментари Харесай

Характерът на Роси му помага да се справи с проблемите в отбора

Валентино Роси счита, че характерът и опитът му оказват помощ в сложния интервал, в който се намира тимът му сега. Изминалата този уикенд Гран При на Австрия означи 22-рото съревнование без победа за Yamaha – факт, който се дължи основно на проблемите с електрониката и последвалата липса на сцепление със задната гума.
Постоянството на Доктора го държи втори в генералното класиране, само че все пак на " Ред Бул Ринг " той финишира шести, като в квалификацията остана 14-и – нещо, което не се бе случвало от 2 години насам.

Yamaha say sorry

The Iwata factory apologised to @ValeYellow46 and @maverickmack25 for the poor results so far at the #AustrianGP#MotoGP | VIDEO https://t.co/mSUJgNlbBF pic.twitter.com/1m6qimrIav
— MotoGP™ (@MotoGP) August 12, 2018
" Според мен се оправям с този интервал с помощта на опита, който имам, тъй като кариерата ми бе дълга и бе изпълнена и с сходни моменти. Характерът ми също ми оказва помощ. Винялес е много по-млад от мен, само че имам вяра, че когато инженерите създадат нужните усъвършенствания в мотора той ще бъде кадърен още веднъж да побеждава ", разяснява ветеранът на MotoGP.

Валентино призна, че не е имал скоростта за топ 4, само че се е насладил на битката си от толкоз задна стартова позиция. " В последна сметка се любувах, тъй като изпреварвах доста водачи, само че никой не изпреварваше мен. Ако бях стартирал единствено с няколко места по-напред, може би щях да мога да се боря с Петручи за петата позиция ".
  Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР