Валентино Роси се е задържал прекалено дълго в MotoGP според

...
Валентино Роси се е задържал прекалено дълго в MotoGP според
Коментари Харесай

Роси се задържа прекалено дълго в MotoGP, смята бившият му инженер

Валентино Роси се е задържал прекомерно дълго в MotoGP съгласно някогашния началник на екипа му Джереми Бърджис. Австралийският инженер бе част от щаба на Доктора в най-хубавите му години, когато завоюва и седемте си международни трофеи в кралския клас. Съвместната им работа завърши през 2013 година, когато Роси го размени с испанеца Силвано Галбусера, с който пък се разделя в края на сезон 2019.

40-годишният Роси се намира в разочароваща акция, откакто падна до седмо място в генералното класиране зад съотборника си Маверик Винялес и сателитния водач на Yamaha Фабио Куартараро. Според Бърджис квалификацията е камъчето, което препъва Доктора в последните години. Този сезон той съумя да потегли от топ 3 единствено два пъти, като приблизително квалификационните му резултати се равняват на 8.5, а за съпоставяне индикаторът на Винялес е 4.5, а за Куартараро – 3.9.

A Sunday to forget for @valeyellow46... #JapaneseGP pic.twitter.com/Qci5VNcGU5
— MotoGP™ (@MotoGP) October 21, 2019
" Валентино се задържа прекомерно дълго. Притеснителното и тъжно нещо е, че той финишира към мястото, на което започва. Не сме се тормозили от неприятна подготовка преди 10 години, тъй като знаехме, че той ще напредне с четири – пет места и ще бъде на подиума или най-малко в борбата за него ", разяснява Бърджис дни преди старта за Гран При на Австралия.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР