Валентино Роси разкри, че е изпробвал версия на новия двигател

...
Валентино Роси разкри, че е изпробвал версия на новия двигател
Коментари Харесай

Валентино Роси е разочарован от първия тест с двигателя за 2019-а

Валентино Роси разкри, че е тествал версия на новия мотор на Yamaha за сезон 2019 в MotoGP, само че е останал отчаян от него. Ветеранът от Тавулия показа това, откакто финишира осми в Гран При на Арагон – съревнование, което публично сложи връх за най-дълга серия без победи за конструктора.

Със страдание Доктора не е усетил особена смяна в мотора на мотора. " Изпробвах първата версия на мотора. Не мисля, че това ще е финалната версия. Надявам се да не е. Промените са доста дребни. Надявам се, че ще продължат да работят по мотора, тъй като съгласно мен и той е проблем за нас ", разкри Валентино.
Are we seeing the best of @ValeYellow46 despite Yamaha's struggles?

Iwata factory are in a worrying phase but nevertheless 'The Doctor' remains third in the Championship, and that's not all...#MotoGP | #AragonGP https://t.co/zeWJT0QA7l pic.twitter.com/NEFIIuRG1o
— MotoGP™ (@MotoGP) September 26, 2018
" Притеснително е, че преди изпробвахме машината за идващия сезон още в Чехия, а в последните две години това не се случва. По време на проби не пробваме неща за идващите сезони ", добави Роси. Попитан какво желае за новата М1, италианецът съобщи, че не е негова работа да инструктира инженерите. " Моята задача не е да споделям " желая V мотор или еди-какво си шаси ". Аз би трябвало да назова проблемите. Ние имаме доста такива. Основния е сред задната гума и мотора. Това се пробвам да обясня. Областта, в която би трябвало да се работи не е единствено една обаче. Трябва да се изследва електрониката, характера на мотора и още неща ".

" Ситуацията е подла, тъй като към този момент година имаме механически проблем. Сега нашите съперници вършат огромни стъпки. Тази година съм малко по-бърз от предходната, тъй като тогава бях контузен. Сега съм в отлична форма. Проблемът е, че предходната година финиширах пети, а тази – осми. Лидерите Маркес и Довициозо бяха с 10 секунди по-бързи от мен на " Арагон ". Ние сме топ тим и ни е много мъчно да намерим мотивация да се борим единствено за топ 10 ", приключи Валентино.
  Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР