Валентино Роси предполага, че инженерите в Yamaha са започнали да

...
Валентино Роси предполага, че инженерите в Yamaha са започнали да
Коментари Харесай

Роси предполага, че инженерите в Yamaha започват да го отбягват

Валентино Роси допуска, че инженерите в Yamaha са почнали да го отбягват поради непрекъснатите му условия към незадоволителното ускоряване на мотора. Конструкторът записа най-хубавото си показване за MotoGP сезона в Германия през миналия уикенд, само че към момента му липсва победа. Периодът на Yamaha с 19 надпревари без триумф се трансформира в най-дългият им в новата история на MotoGP и във втория най-дълъг в историята им в Световния мотоциклетизъм.

Според Доктора главен проблем е електрониката, която не е развита на равнището на главните съперници Honda и Ducati.

" Аз подлагам под много напрежение инженерите на Yamaha и в този момент, когато ме видят, ме отбягват. Всеки ден, когато съм в базата аз ги натискам да измислят нещо, тъй като ни е нужно повече ускоряване. Шампионатът е дълъг и не изгубвам вяра. Основната ми цел е да печеля най-малко един път до края на 2018-а ", показа Валентино, откакто завоюва второ място в Германия. Неговият съотборник Маверик Винялес направи подиума двоен, преборвайки се за третата позиция.
A mistake from @lorenzo99 hands @ValeYellow46 2nd place! #GermanGP pic.twitter.com/atsQaHEnqv
— MotoGP™ (@MotoGP) July 15, 2018
Марк Маркес обаче записа поредна победа и усили преднината си в генералното класиране. Роси е на втора позиция там, само че на 46 точки зад Маркес.

" За да стопим това закъснение, би трябвало да стартираме да печелим надпревари. Маркес е на 46 точки напред, само че по-важното е, че е доста мощен и на процедура е мъчно постижимо ", добави Доктора.
  Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР