Валентина Владимирована сърдечно Ви поздравявам по повод 55-тата годишнина от

...
Валентина Владимирована сърдечно Ви поздравявам по повод 55-тата годишнина от
Коментари Харесай

Путин се срещна с Валентина Терешкова по повод 55 години от полета й около земята

" Валентина Владимирована сърдечно Ви приветствам във връзка 55-тата годишнина от полета Ви към Земята " - се споделя във стенограмата от срещата на съветския държавен глава с легендата в съветската космонавтика Валентина Терешкова.

Искам да кажа по този мотив, че вие сте освен първата жена космонавт, само че ще останете и единствената жена- космонавт и астроном, който извърши независим полет към Земята спрямо останалите дами космонавти след Вас, който летяха в космоса в състав на екипажи.

В процеса на диалог Путин загатва малко прочут факт обвързван с полета на Терешкова, а точно, че по време на полета й автоматизираната система за ръководство на галактическия транспортен съд излязла отвън строя и на Терешкова се наложило да премине на ръчно ръководство с цел да насочи кораба.

" Мисля, че това стана тъй като, моторите бяха насочени за напредък към орбита, само че не и за втурване " - споделя Терешкова откакто е доложила към Земното командване, от там е получила указания от заместника на конструктора Коралов, Шабаров по какъв начин да в профил казуса.

" Аз направих нужните ремонти в данните и останалата част на полета протече обикновено " - прецизира Валентина Терешкова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР