Валентина Василева - председател на Единна народна партия, Радослав Кацаров

...
Валентина Василева - председател на Единна народна партия, Радослав Кацаров
Коментари Харесай

Три десни формации се обединиха в движение Възход“


Валентина Василева - ръководител на Единна национална партия, Радослав Кацаров – ръководител на Политическа партия „ Съюз на свободните демократи ” и Стефан Иванов – ръководител на Политическа партия „ Движение демократично деяние ” взеха решение да основат придвижване „ Възход “, което да сплоти демократични партии, организации и жители. Целта, която си слагат е да се възвърне демократичното ръководство в страната, оповестиха от новото обединяване.

Лидерът на Демократично деяние Стефан Иванов изясни: 

" Демократично мислещите българи сега в действителност не се усещат показани и по тази причина желаеме да дадем някаква опция. Това не е затворен формат, в противен случай, ние започваме в този момент занапред диалози с други политически формирования, с неправителствени организации и с самостоятелни жители. Основният конкурент е цялото статукво, което сега е показано в Народното събрание, то няма изключително огромна разлика вътре в него. "

Сред евентуалните сътрудници са Съюз на демократичните сили и обединенията от „ Демократична България “, уточни Стефан Иванов. 

Основни цели на Движение „ Възход “ са:

Да сътвори опция на проваленото псевдодясно ръководство на страната;

Да възвърне правилата на свободната и конкурентна пазарна стопанска система, откъсвайки я от зависимостите на олигархичната и партийна върхушка;

Да възвърне демократичните правила на ръководство на държавата;

Да сътвори условия за бърз напредък на българската стопанска система, което да усъвършенства материалното положение на българските граждани;

Да поведе безкомпромисна битка против корупцията и да прекъсне мафиотската обязаност сред властта и бизнеса.

Декларираме, че сме подготвени да реализираме тази цел по законов път. В същото време, ще се борим за смяна на правилата на административно устройство, с цел да се реализиран повече самостоятелни права и свободи, за определяне на по-малко, само че по-силна страна, основа за съвременно развиване на страната ни.

Ние сме уверени, че консолидацията на демократично мислещите хора в България би трябвало да стане не към водачи, а към правила.

Обединени от идеологическа и ценностна непосредственост, водещо начало на придвижването е равнопоставеност сред сътрудниците в него.

Движение „ Възход ” стартира диалози и остава отворено за взаимоотношение и взаимна работа с всички демократично мислещи хора, партии или организации, които упорстват да се възстановят правилата на свободата, справедливостта и достолепието, се споделя в известието, изпратено до медиите.

Цялото изявление със Стефан Иванов можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР