Валентин Сталф [European Business Press] Съоснователят и изпълнителен директор на

...
Валентин Сталф [European Business Press] Съоснователят и изпълнителен директор на
Коментари Харесай

Основателят на дигиталната банка N26 Валентин Сталф е Европейски мениджър на годината

Валентин Сталф

[European Business Press] Съоснователят и изпълнителен шеф на немската цифрова банка N26 Валентин Сталф е Европейски управител на годината на European Business Press (EBP). Наградата му беше оповестена по време на годишната среща на организацията на европейските бизнес медии в София, хазаин на която беше вестник " Капитал ". В EBP членуват 40 водещи бизнес вестници и списания от 27 страни като The Wall Street Journal Europe, Les Echos, Handelsblatt, Dagens Industri и други

Да сътвори банката на бъдещето

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Сталф основава N26 през 2013 година дружно с дългогодишния си другар Максимилиян Тайентал и съумя да я трансформира в една от най-популярните финтех започващи компании в света и най-голямата млада компания в Германия. Днес оценката й е към 3.5 милиарда $, а чиновниците й са над 1400 в пет местоположения. Целта на Сталф и Тайентал е да основат банка на дребно, която да работи по-добре от обичайните играчи в бранша. N26 усъвършенства цялото банкиране на дребно за мобилната епоха и дава опция на потребителите да вършат всичко през телефона си - да управляват картите си и да заплащат по света без такси за транзакции, както и да изпращат преводи на другари през контактите в телефона или имейл. Отварянето на сметка през смарт телефона лишава по-малко от 8 минути. Клиентите й са над 3.5 млн. души от цяла Европа, и то без компанията да има нито един банков клон. През юли компанията съумя да навлезе и на конкурентния американски пазар, където работи в партньорство с локалната банка Axos. Така тя стана първият сходен европейски състезател в Съединени американски щати. Плановете са за разширение на бизнеса и към други страни. Досега N26 е привлякла финансиране за към 670 млн. $ от вложители като Insight Venture Partners, капиталовия фонд на Сангапур - GIC, китайската Tencent, Allianz X, Valar Ventures на Питър Тийл, Earlybird Venture Capital и Greyhound Capital. По личните оценки само че създателите, N26 притегля приблизително по 10 000 нови консуматори дневно, а в околните години задачата е да доближат 50 млн. клиенти.

Финансист по сърце

Сталф е роден в австрийската столица Виена. Развива финансовия си нюх по време на следването си в University of St.Gallen в Швейцария, където учи бизнес администрация и получава магистърска степен по счетоводство. Преди да основе N26, е вътрешен бизнесмен в капиталовата компания и развъдник Rocket Internet. Там развива няколко компании в региона на мобилните разплащания като payleven и Paymill. Днес той е и в борда на Vienna University of Economics and Business. " В N26 се фокусираме върху няколко съществени неща. Първо, да предлагаме най-хубавите услуги и преживяване, изключително на смарт телефони. Когато използваш N26, се чувстваш все едно използваш Spotify. И второ - да няма никакви скрити такси и да сме надалеч по-евтината опция ", споделя Сталф в изявление.

EBP връчва премията Европейски управител на годината от 1991 година въз основата на гласоподаване от страна на редактори и публицисти в медиите в организацията. Сред предходните носители на оценката са създателят на Ikea Ингвар Кампрад, ръководителят на борда Lufthansa Волфганг Майрхубер, Лука ди Монтедземоло от Ferrari, изпълнителният шеф на Airbus Том Ендерс и сътрудника му от Volvo Cars Хакан Самуелсон.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР