Валентин Радев © Анелия Николова Още по темата Защо нищо

...
Валентин Радев © Анелия Николова Още по темата Защо нищо
Коментари Харесай

Валентин Радев уволни ръководството на ОДМВР - София, за престрелката в Ботевград

Валентин Радев

© Анелия Николова Още по тематиката
Защо нищо в пандизите няма да бъде поправено

Беззъбата власт
13 апр 2018
Когато пандизите са пренаселени

Бягството на лишени от независимост демонстрира трагичното положение на системата
4 апр 2018 Вътрешният министър Валентин Радев откри провинен за случая с избягалия пандизчия Владимир Пелов, който бе убит при престрелка в родния си град Ботевград, откакто повече от месец службите в страната не можаха да открият никаква диря от него. В сряда министър Валентин Радев разгласи, че е решил да освободи шефа на ОДМВР - София, Георги Григоров и неговия заместител Веселин Георгиев, тъй като те не са се справили със обстановката в града. Малко преди този момент БНР съобщи, че Григоров самичък е подал доклад за пенсиониране, само че Радев отхвърли изрично – доклад не е подаван.

Случаят в Благоевград е единствено един от претекстовете за претенции избор на съмнение на кабинета за работата в бранш " Сигурност ", който разгласи Българска социалистическа партия при започване на седмицата. Днес на въпрос за неговата оставка министърът сподели, че този, който го е назначил, може да изиска оставката му. Всъщност назначението на министрите става с акт на Народното събрание по предложение на премиера. Радев не разяснява концепцията да подаде оставка по своя самодейност.

Има някакъв дисбаланс, има нещо, което не е направено в цялата област, и отговорност за това носят регионалните дирекции, сподели вътрешният министър.

Само преди три месеца професионалното управление на Министерство на вътрешните работи даде позитивна оценка за работата на ОДМВР - София, и на останалите регионални дирекции. В известието по този мотив от 19 март на уеб страницата на дирекцията се цитира основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов, който споделя: " Дирекцията сподели, че е в подготвеност да реагира бързо и съответно за недопускане ескалирането на зародили всеобщи спорове. " Пак тогава окръжният прокурор на София Наталия Николова поздрави чиновниците от ОДМВР за покачването в разкриваемостта на закононарушенията и в частност за растежа на досъдебните производства по линия " наркотични субстанции " и " акцизни артикули ".

Днес министър Радев съобщи, че е упълномощил на професионалното управление на Министерство на вътрешните работи да му предложат началник, който да свърши това, което не е свършено.

Пелов бе убит на 5 юни, два месеца откакто избяга през парадния вход на Софийския затвор дружно с различен пандизчия – Радослав Колев, без никой да успее да ги спре, освен това – без някой да направи опит, с изключение на една чистачка. Постфактум стана известно, че той от самото начало е бил в Ботевград, където живее фамилията му, и умерено се е разхождал из центъра на града, дегизиран единствено с новопоникнала брада. В града е имало клюки, че той обитава там, Министерство на вътрешните работи е получило доста сигнали в този смисъл, в това число и от хора, които са се страхували за живота си, само че това по никакъв метод не е предизвикало полицията към дейности.

Другият участник в престрелката, при която бе погубен Пелов, Марио Панчев, умря в болничното заведение няколко дни по-късно. По признанията на досегашния началник на ОДМВР - София, Григоров Панчев също е алармирал в полицията, че се усеща заплашен.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР