Валентин Михов коментира 25-годишнината от четвъртото място на националния ни

...
Валентин Михов коментира 25-годишнината от четвъртото място на националния ни
Коментари Харесай

Валентин Михов: Тъжно е, че нямаме футбол, който поне малко да се доближава до Пеневата чета

Валентин Михов разяснява 25-годишнината от четвъртото място на националния ни тим на Световното състезание в Съединени американски щати. Ето какво сподели някогашният началник на БФС и ПФЛ пред " Блиц ":

" Вижте единствено по какъв начин незабелязано минаха тези 25 години. За Мондиала в Щатите всичко е казано и ще се повторя. Многократно сме коментирали мачовете и най-много ситуацията в тима преди, по време и след международните финали. Наистина няма какво ново да се означи.

Знаете ли обаче кое е неприятното, че сега приказваме единствено в минало време. Постоянно се връщаме обратно. Хубаво е да го вършим, само че в същото време е тъжно, че през днешния ден нямаме футбол, който най-малко малко да се приближава до Пеневата чета.

Винаги хората ме питат по кое време един ден ще повторим триумфа. Аз постоянно им давам отговор по следния метод - дано на първо време да изградим състав, който да се класира за огромен конгрес. Това също ще е равно на триумф с оглед огромната суша. Та ние от 2004 година не сме били на европейско състезание. За международно да не приказваме - последното ни присъединяване беше преди 21 години. Не са по никакъв начин малко.

Аз имам вяра, че у нас има надарени деца. Въпросът е да ги открием. И освен да ги открием, а да ги наложим и развием във футбола. Ето това е ключът към загадката. Защото доста гении са угасвали рано-рано, защото или не им бил даван късмет, или не са били тренирани по този начин, както би трябвало ", съобщи Михов. /topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР