Валентин Катасонов обвини Елвира Набиулина в измама. Той отбеляза, че

...
Валентин Катасонов обвини Елвира Набиулина в измама. Той отбеляза, че
Коментари Харесай

Катасонов обвини шефката на руската ЦБ Набиулина в лукавство: Къде са останалите активи?

Валентин Катасонов упрекна Елвира Набиулина в машинация. Той означи, че 300 милиарда $ съветски пари, замразени от Запада, са единствено една четвърт от валутните запаси, които Русия има: „ Къде са останалите активи, Зин? “

Русия е оставила в чужбина към една трета от приходите, които е спечелила през 2022 година от експорт на енергийни запаси, означи в ефира на „ Цариград.Основно “ Юрий Пронко, стопански наблюдаващ на Първи съветски.

Според Bloomberg става дума за към 80 милиарда $. Тези средства бяха вложени в развиването на задгранични компании и недвижими парцели в чужбина.

Експертите считат, че тези активи в действителност могат да бъдат наречени „ сенчести запаси “ на Русия. Те биха могли да се образуват вследствие на сериозен остатък по настоящата сметка в платежния баланс на Москва от 227 милиарда $.

Тази обстановка водещият на " Цариград " разиска онлайн с доктора на икономическите науки Валентин Катасонов.

Кой саботира работата на Путин

Експертът означи със страдание, че от средата на предходната година страната ни в действителност стартира да нулира указите на съветския президент Владимир Путин:

" С негови заповеди от 28 февруари и 1 март 2022 година са въведени строги ограничавания и забрани за евакуиране на капитали от страната. Но се оказва, че [министърът на финансите Антон] Силуанов и [шефът на централната банка Елвира] Набиулина са съумели да извършат валутна либерализация посредством някои от своите нормативни документи, които, сигурен съм, са по-ниски по статус от президентските укази. В резултат на това валутните доходи престанаха да се връщат в Русия ".

По-точно, получена е единствено тази част от средствата, които са деноминирани в рубли и другарски валути: юани, рупии, ирански реали, турски лири и така нататък

" Всичко останало просто изрично не се допускаше в Русия “, обобщава източникът на „ Първи съветски “.

Централната банка крие нещо

Катасонов уточни " още един забавен абсурд ". Говорейки за активите, замразени от Запада, в Русия назоваха съответна сума - 300 милиарда $. Добавете още към 100 милиарда $ към това, в случай че броите други блокирани акции, сметки, недвижими парцели и така нататък

" А в този момент дано да разгледаме документа, наименуван " Международната капиталова позиция на Руската федерация ". Приготвя се на всяко тримесечие. Последните данни са към 1 октомври 2022 година Руските задгранични активи възлизат на 1,6 трилиона $ ", изяснява той и продължава:

" Казват ни за заледяване единствено на 400 милиарда $, 25%. Въпросът е къде са останалите активи, Зин? 75% активи! Или Централната банка е объркала нещо, съставила е погрешно документа, или просто се вършат, че търсят ", - счита икономистът.

Той призна, че клони към втория вид. Факт е, че забележителна част от тези задгранични активи принадлежат на офшорни компании.

" Тези офшорни компании минаха под шапката на англосаксонците. Реалните физически активи са при нас, това са мини, тръбопроводи, фабрики - всичко това е тук. А в чужбина – огледално отражение на тази благосъстоятелност под формата на финансови документи. Тоест момчетата от Запада ръководят съветската стопанска система от офшорки ", споделя той.

" Ако те конфискуват активи, тогава контролните центрове на нашата стопанска система ще бъдат блокирани. На място те се управляват от доста послушни олигарси, които избират да гледат в устата на притежателите на парите. А Русия за тях е просто територия, където можете да печелите на ротационен принцип ", - акцентира Катасонов.

Къде Западът държи замразени запаси

Въпреки това даже тези 300 милиарда $, чието заледяване в Русия е изрично доказано, не могат да бъдат открити в Европейски Съюз и Съединени американски щати. Експертът изясни каква е компликацията:

" Това е виц. Защото Брюксел, Вашингтон, Лондон дадоха команда, че е належащо бързо да се замразят валутните запаси на Русия. Банките под козирката, очевидно направиха всичко. "

Но когато западните управляващи желаеха да им се даде цялостна информация какво, от кого и в какво количество е блокирано, отговорът на кредитните организации беше нестабилно безмълвие.

И тази реакция на банките е напълно разбираема. Събеседникът на Цариград акцентира, че те просто не желаят да се разделят с " този подарък ":

" Защото ги е боязън, ами в случай че в действителност се стигне до конфискация. И по този начин те седят върху тези неотменими депозити. Това е единствено сън. Така че банките най-вероятно няма да бъдат приети, те ще мълчат за действителните суми като партизани. "

Още за странните операции с съветски запаси - във видеоверсията на предаването " Цариград. Главното ".

Превод: СМ

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР