Валентин Донев стана едноличен собственик на механа „Шато Антик” в

...
Валентин Донев стана едноличен собственик на механа „Шато Антик” в
Коментари Харесай

Синът на Доневио стана едноличен собственик на механа в Банско 6 години след показния разстрел с три трупа

Валентин Донев стана едноличен притежател на кръчма „ Шато Антик” в Банско. Това е станало, откакто посредством сдружението „ Солвенте” ЕООД той е придобил компанията „ Адамант 70 “ ЕООД, която се водеше притежател на недвижимия парцел, построен приживе от татко му Васил Донев-Доневио, написа struma.bg.

Банскалията беше убит до кравефермата си в разложкото с. Баня на 3 юли 2012 година Килърите убиха и водача му Бинко Робов, както и работничката Емине Кьосова, които се возеха дружно с него в джипа му. Веднага след убийството му, останало неразкрито, стартира правосъдна делба за наследството, в което беше и атрактивната кръчма. Освен парцели, четирите деца – Васил и Йорданка от първия брак и Васил и Мария от съжителството на В. Донев с Ивелина Андонова, наследиха и ипотечен заем от 400 000 лева на татко си. Валентин Донев, който самичък погасявал месечните вноски към банката, осъди на два пъти малолетните си брат и сестра да му платят техния дял от погасяването на заема.

Впоследствие заведе ново дело за идващите вноски от 15 875 лева Пред съда майката на малолетните деца Ивелина бе обяснила, че няма съображение да дава тези пари. Валентин трябвало да си ги приспадне от наема, който получава от наследствената кръчма в Банско. Според съда обаче изказванието, че Валентин е отдал чартърен заведението – в персонално качество или като прокурист на сдружението, останало недоказано. Съдебно-оценителна експертиза бе открила, че пазарната стойност единствено на част от парцелите, които малолетните деца наследили в Банско и с. Баня, е 615 233 лева След утихване на правосъдните делби Валентин Донев изкупува дружествения дял от „ Адамант 70” ЕООД от Велислав Гайдажиев и механата на стойност 328 050 лева е апортирана в активите на компанията му „ Солвенте “ЕООД.

Преди месец обаче арбитър реализатор постанова запор в интерес на малолетните му брат и сестра върху част от капитала на компанията в размер на 2838 лева Наскоро Валентин Донев е изкупил и компанията „ БИД 2016 “ ЕООД от банскалията Георги Благов, който е развивал разностранна активност – отглеждане на риба, продажба на селскостопанска продукция, дърводобив, екопроизводство на горива от биомаса – екопелети, енергийни тресчици, костилки, натрошени черупки от орехи, фъстък, произведения от дървесина и търговия с тях в страната и чужбина, градеж и обзавеждане на недвижими парцели за продажба; транспортни услуги, автомивка, авторемонтни услуги, хотелиерство и ресторантьорство.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР